ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στις φυλακές οδηγείται σήμερα ο Κ. Βιλανάκης

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα ο Κυριάκος Βιλανάκης, που φέρεται ως ένας από τους εγκεφάλους του μεγάλου κυκλώματος τοκογλυφίας, το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη τη Θεσσαλία.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:55, 25/6/2007

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα ο Κυριάκος Βιλανάκης, που φέρεται ως ένας από τους εγκεφάλους του μεγάλου κυκλώματος τοκογλυφίας, το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη τη Θεσσαλία. Ο 32χρονος Βιλανάκης είχε δραπετεύσει τον Ιανουάριο του 2006 μέσα από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας λίγο πριν του ανακοινωθεί η προφυλάκισή του και εντοπίστηκε πριν από περίπου 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Στον εισαγγελέα Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, όπου οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας με πάνοπλους αστυνομικούς να φρουρούν περιμετρικά τον χώρο, απολογήθηκε περισσότερο από τέσσερις ώρες, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται.

Αναφορικά με την απόδρασή του από τα δικαστήρια, είπε ότι το έκανε γιατί βρέθηκε σε πανικό όταν του ανακοινώθηκε η προφυλάκισή του και φοβήθηκε για τη ζωή του, καθώς έχει αντιπαλότητα με άλλα μέλη της οικογένειάς του, αλλά και Αλβανούς κακοποιούς.

Οσο για τις δραστηριότητές του όλο αυτό το διάστημα που ήταν καταζητούμενος, είπε ότι εργαζόταν σκληρά για να συντηρήσει τα ανήλικα παιδιά του, αφού τόσο ο πατέρας του όσο και άλλα δύο από τα αδέλφια του βρίσκονται στη φυλακή για την πολύκροτη υπόθεση της τοκογλυφίας.

Εγκέφαλοι συμμορίας
Η οικογένεια του Κυριάκου Βιλανάκη, όπως και αυτές των Σαμπάνη από τη Γιάννουλη της Λάρισας, φέρονται ως εγκέφαλοι της συμμορίας των αδίστακτων τοκογλύφων, που εκβίαζαν απειλούσαν, απήγαγαν και τρομοκρατούσαν τα θύματά τους - όλοι έμποροι από τη Θεσσαλία και κάποιοι από την Πιερία.

Η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση που κράτησε 16 μήνες και ολοκληρώθηκε τον Μάιο αποδίδει βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε δεκάδες άτομα, ανάμεσά τους και 15 ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ που πιστοποιούσαν ψευδώς ότι οι τοκογλύφοι είχαν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι 55 άτομα από τη Θεσσαλία, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο εισαγγελέας θα καλέσει πάνω από 180 μάρτυρες πριν καταθέσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ