ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το Ν.Σεργιανόπουλο

Ο καθηγητής ψυχιατρικής, Γ. Αλεβιζόπουλος, υποστήριξε πως ο ηθοποιός έπασχε από μανιο-κατάθλιψη. «Δεν του άρεσε η ζωή του», τόνισε ο διευθυντής θεάτρου Κ. Σφυρικίδης

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:55, 20/10/2009

Το ψυχογράφημα του Νίκου Σεργιανόπουλου προέβαλε χθες, μέσα από συγκλονιστικές καταθέσεις, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του ηθοποιού, με κατηγορούμενο τον Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι.

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν χθες μίλησαν για άγνωστες πτυχές της ζωής, της ψυχής και της προσωπικότητας του ηθοποιού, αποκαλύπτοντας έναν άνθρωπο με «αυτοκαταστροφική συμπεριφορά», που «έπασχε από μανία καταδίωξης», ενώ «δεν ήθελε που ήταν ομοφυλόφιλος»...

Ο καθηγητής ψυχιατρικής και φαρμακολογίας, Γιώργος Αλεβιζόπουλος, στον οποίο είχε απευθυνθεί ο ηθοποιός πριν από επτά χρόνια, μετά τη σύλληψή του για ναρκωτικά, υποστήριξε ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος έπαιρνε αντιψυχωτικά και αντικαταθλιπτικά φάρμακα, σε συνδυασμό με κοκαϊνη.

«Επασχε από σχιζοφρένεια με μανιοκατάθλιψη», είπε. «Ο συνδυασμός αντιψυχωτικών και κοκαϊνης προκαλεί ψυχωτική εκτροπή, σύνδρομο που μοιάζει με μανία. Δημιουργούνταν ιδέες και παραισθήσεις, σαν να περπατάνε ζουζούνια στο σώμα του».

Οταν ρωτήθηκε από την υπεράσπιση (Δ. Γκαβέλας) εάν με τον συνδυασμό φαρμάκων μπορούσε να γίνει βίαιος, ο μάρτυρας δήλωσε ότι «ο συνδυασμός κοκαϊνης και αντικαταθλιπτικών μπορεί να δημιουργήσει παρορμητική συμπεριφορά».

Ο γιατρός είπε ακόμη ότι ο καλλιτέχνης παρουσίαζε στοιχεία παρανοϊκής και αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, «ήταν παραληρηματικός, αλλά όχι βίαιος».

«Πίστευε ότι η Αστυνομία τον παρακολουθούσε», προσέθεσε. «Πίστευε ότι θεωρούσαν πως είναι τρομοκράτης, επειδή είχε γυρίσει μια εκπομπή στο Μαρόκο και είχε αποκτήσει επαφές με μουσουλμάνους. Ηταν εξαιρετικά καχύποπτος μαζί μου. Τρεις φορές ήρθε στο γραφείο καμουφλαρισμένος, με γκαμπαρντίνα και γυαλιά. Μου είπε "ήρθα να ελέγξω" και έφυγε».

Το 1990, συνέχισε ο μάρτυρας, άρχισε την κοκαϊνη. Αρχικά ευκαιριακά και το καλοκαίρι του 2007 έφτασε να κάνει συστηματική χρήση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Σεργιανόπουλος έπαιρνε κοκαϊνη γιατί μόνον έτσι είχε επιθυμία για σεξ. «Είχε και ενεργητικό ρόλο στην ερωτική πράξη», είπε και προσέθεσε ότι η σχέση του με γυναίκα ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου.

«Ηταν ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να είναι ομοφυλόφιλος», κατέθεσε ο διευθυντής θεάτρου και φίλος του ηθοποιού, Κωνσταντίνος Σφυρικίδης.

«Ο Νίκος δεν υπήρξε ευτυχής. Δεν του άρεσε η ζωή του. Μου έλεγε γιατί να με κάνει η φύση έτσι και να αναγκάζομαι να συγχρωτίζομαι με λούμπεν στοιχεία».

Ο μάρτυρας είπε επίσης ότι τον πήγε σε γιατρό.

«Μου είχε εκμυστηρευτεί», τόνισε, «ότι του άρεσαν οι άσχημοι, με τερατόμορφα χαρακτηριστικά, που δεν γυρίζει κανείς να τους ρίξει ματιά. Ηταν παθητικός ομοφυλόφιλος και προσπάθησε να αλλάξει τη φύση του με την κοκαϊνη και να γίνει σύμβολο του σεξ, ενώ μικρό τον φώναζαν Νικολέτα. Αυτή είναι η μοίρα των ομοφυλοφίλων, μεγαλώνοντας να πληρώνουν για να έχουν σχέσεις».

Ο φίλος του ηθοποιού, που προσέθεσε ότι «οι επιλογές του Νίκου τον έκαναν αυτοκαστροφικό», είπε ακόμη πως δύο μέρες μετά τη δολοφονία τού έστειλε SMS, «γνωρίζοντας ότι δεν θα το λάβει ποτέ».

Στο μεταξύ, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να πάρει θέση, εάν στο βίντεο, που προβλήθηκε χθες στη δικαστική αίθουσα, ο άνδρας με τον οποίο εικονίζεται ο Νίκος Σεργιανόπουλος σε κρεπερί της Βουλιαγμένης είναι ή όχι ο κατηγορούμενος.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ