ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Χειροβομβίδα αναστατώνει σταθμό του ΗΣΑΠ

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στην ΕΛ.ΑΣ. όταν ένας άνδρας που περίμενε να επιβιβαστεί στον συρμό, εντόπισε ύποπτο αντικείμενο που έμοιαζε με χειροβομβίδα στον σταθμό του ΗΣΑΠ του Αγίου Νικολάου.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 8/5/2013
Μετά τον εντοπισμό της χειροβομβίδας, εκκενώθηκε ο σταθμός του Αγ. Νικολάου, ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
Μετά τον εντοπισμό της χειροβομβίδας, εκκενώθηκε ο σταθμός του Αγ. Νικολάου, ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Ειδοποιήθηκαν αμέσως οι Αρχές οι οποίες και απέκλεισαν και εκκένωσαν τον σταθμό, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού και η αναστάτωση του επιβατικού κοινού ήταν μεγάλη.

Διαπιστώθηκε πως επρόκειτο πράγματι για χειροβομβίδα και στο σημείο κλήθηκαν να σπεύσουν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι ανέλαβαν την ασφάλιση της χειροβομβίδας, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να εκραγεί. Στο σημείο μετέβη και ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού προκειμένου να παραλάβει τη χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σε φρεάτιο, περίπου 100 μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, σε υπέργειο σημείο. Στο συγκεκριμένο φρεάτιο καταλήγει υδρορροή στην οποία διατρέχουν τα όμβρια και περνά από τη μία γραμμή του τρένου στην άλλη. Ερωτηματικά γεννιούνται για το πώς βρέθηκε εκεί η χειροβομβίδα, για πόσο χρονικό διάστημα ήταν εκεί ή αν ήθελε κάποιος να την ξεφορτωθεί.

Πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο σημείο, ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η εξέταση της χειροβομβίδας που μπορεί να φέρει αποτυπώματα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διεξαγάγουν έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκείνη βρέθηκε στον σταθμό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η χειροβομβίδα ήταν παλιά.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ