ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
24 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Χορήγηση μεθαδόνης από 30 νοσοκομεία στην Αττική

Υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών θα χορηγούν από την 1η Σεπτεμβρίου τα νοσηλευτικά ιδρύματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες λίστες αναμονής στον ΟΚΑΝΑ. Πέντε μονάδες θα λειτουργήσουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα λειτουργεί μία μονάδα υποκατάστασης του ΕΣΥ ανά νομό

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 12/8/2011

Μεθαδόνη θα χορηγούν από τον ερχόμενο μήνα 30 νοσοκομεία και μονάδες του ΙΚΑ στην Αττική. Το υπουργείο Υγείας εντάσσει το ΕΣΥ στη μάχη κατά της εξάρτησης, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τη λίστα αναμονής για ένταξη σε πρόγραμμα υποκατάστασης, η οποία περιλαμβάνει 7.000 χρήστες.

Στη διάθεση των χρηστών τίθενται άμεσα 28 νοσηλευτικά ιδρύματα και μονάδες στην Α΄ και Β΄ Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής. Η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), κ. Μένη Μαλλιώρη, αναμένει την απάντηση των διοικήσεων του «Δρομοκαΐτειου» και του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» για το αν διαθέτουν τους απαιτούμενους χώρους. Από την 1η Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν πέντε ακόμη μονάδες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα λειτουργεί μία μονάδα υποκατάστασης του ΕΣΥ ανά νομό.

«Ο κ. Καραμανλής, πριν γίνει πρωθυπουργός, μας αντιπολιτευόταν, μιλώντας για τη λίστα της ντροπής των 2.500 χιλιάδων αναμενόντων ασθενών», σχολίασε χθες ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, για να σημειώσει: «Παρέδωσε τη λίστα της ντροπής στις 5.000 κι εμείς αισίως την κοιτάμε να φτάνει τις 7.000».

Η ελληνική πολιτεία -είπε- δεν καταγγέλλει πια μόνον, αλλά αντιδρά. Πλάι στα προγράμματα της «στεγνής» απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, λειτουργούν σε καθολικό βαθμό τα προγράμματα θεραπείας του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΚΑΝΑ, τον περασμένο μήνα είχαν υποβληθεί 5.875 αιτήσεις για ένταξη σε πρόγραμμα υποκατάστασης (3.720 σε μονάδες της Αττικής, 1.755 της Θεσσαλονίκης και 400 της λοιπής χώρας). Στον αριθμό αυτό, πρέπει να προστεθούν ακόμη 1.285 αιτήσεις χρηστών, οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα, καθώς οι υπηρεσίες του Οργανισμού δεν μπορούν να τους εντοπίσουν.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος

Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι οι μισοί απ' όσους είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα της Θεσσαλονίκης είναι μετανάστες: «Η Ελλάδα, με τα τόσα προβλήματα δεν ξεχνάει την ανθρωπιά της, αλλά απαιτεί από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση συμπαράσταση για τα προβλήματα που εισπράττουμε σε επίπεδο Υγείας από την παράνομη μετανάστευση».

Νοσοκομεία που θα χορηγούν μεθαδόνη

Α' ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Ελπίς, Αγία Ολγα, Παμμακάριστος, ΚΑΤ, Γ. Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός, Αμαλία Φλέμιγκ, Αγιος Σάββας, Πατησίων, Ελενα Βενιζέλου, Αλεξάνδρα, Σπηλιοπούλειο, Αγιοι Ανάργυροι, 3ο ΙΚΑ, Πολυκλινική, Ανδρέας Συγγρός, 7ο ΙΚΑ

Β΄ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας, ΙΚΑ Περάματος, Κρατικό Νίκαιας, Θριάσιο, Μεταξά, Αττικόν, Δρομοκαΐτειο, Αγία Βαρβάρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ