ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Χωρίς Μετρό σήμερα η Αθήνα

Ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, αφού οι συρμοί του μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων του.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 7:17, 17/1/2013

Οι εργαζόμενοι του μετρό αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν, αυτομάτως καταργεί την Σ.Σ.Ε.

Τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς κινούνται κανονικά.

Σε σημερινές του δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους.

«Κάναμε κατάληψη την περασμένη εβδομάδα έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, γιατί να δουλεύουμε νύχτα και Σαββατοκύριακα;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό, απάντησε ότι «ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε την κυβέρνηση.»

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. «Ο αγώνας αρχίζει σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ