ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 30°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Υπόθεση 4χρονης Mελίνας: Νέα στοιχεία για την αναισθησιολόγο

Πολλαπλασιάζονται τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την τετράχρονη Μελίνα, που έχασε τη ζωή της σε μια επέμβαση ρουτίνας σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία από το παρελθόν της αναισθησιολόγου.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 22:57, 9/1/2016

Έγγραφα τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι η γιατρός για ένα διάστημα έπαιρνε πεθιδίνη, ένα οπιούχο αναλγητικό.

Στην απολογία της, όπως αποκάλυψε η εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, η αναισθησιολόγος είχε ομολογήσει ότι απέσπασε παρατύπως οπιούχα σκευάσματα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηράκλειου που είχε πάει ως επισκέπτης γιατί είχε κωλικό νεφρού, εξηγούσε ότι είχε προβλήματα υγείας.

“Ομολογώ ότι απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης από την αναισθησιολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, στις 24 Μαΐου 2015”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο σημείωνε: “Ο κ...έχει διαγνώσει ότι πάσχω από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή με ήπια καταθλιπτική συμπτωματολογία και μου έχει συνταγογραφήσει ήπια αγχολυτική φαρμακευτική αγωγή. έκτοτε λαμβάνω ανελλιπώς την συγκεκριμένη αγωγή ενώ έχω διακόψει παντελώς την χρήση πεθιδίνης".

Σύμφωνα με τα έγγραφα, τον περασμένο Μάιο υπήρξε καταγγελία από τη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου ότι λείπουν 15 αμπούλες πεθιδίνης από το αναισθησιολογικο τμήμα. Στις 28 Μαίου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και το πόρισμα απέδωσε ευθύνες στη συγκεκριμένη αναισθησιολόγο.

“Συμπερασματικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η...ευθύνεται για την απώλεια οπιούχων σκευασμάτων από την αναισθησιολογική κλινική του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Ηρακλείου...Τέλος συνιστούμε τη λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων”, αναφερόταν στο πόρισμα.

Πάντως, ο υποδιοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας, όπου ανήκει το Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο οποίο εργάζεται η αναισθησιολόγος είναι κατηγορηματικός ότι πρόκειται για εξαιρετική γιατρό στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

"Το παιδί μου θα το έδινα να το χειρουργήσει η συγκεκριμένη...Επειδή την γνωρίζω προσωπικά πρόκειται περί εξαιρετικής συναδέλφου και να ήταν να διαλέξω κάποιον για το παιδί μου θα διάλεγα αυτήν", είπε μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με ψυχιάτρους, ακόμη και άτομα που είναι εθισμένα σε οπιούχες ουσίες μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Ο φάκελος για την παράνομη αφαίρεση των φαρμάκων έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ωστόσο η πειθαρχική διαδικασία έχει παγώσει γιατί δεν έχει συγκροτηθεί πειθαρχικό συμβούλιο στην 7η υγειονομική περιφέρεια εδώ και μίνες.

Σε ό,τι άφορα τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας και μέχρι να διευκρινιστεί για το αν πρόκειται ή όχι για ιατρικό λάθος, η αναισθησιολόγος παραμένει κανονικά στη θέση της.

“Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις στο συμβάν με την 4χρονη δεν φαίνεται να σχετίζεται με ιατρικό λάθος ή αμέλεια με την επιφύλαξη των οριστικών αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές", δήλωσε ο υποδιοικητής της 7ης υγειονομικής περιφέρειας, Στέλιος Δημητρακόπουλος.

Πηγή:Mega

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ