ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 10°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ «ΡΟΖ DVD»

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Την ενοχή όλων ζητά ο εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της διακίνησης του «ροζ DVD» με προσωπικές στιγμές του Χρήστου Ζαχόπουλου, που δημοσιοποιήθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, το 2007, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, πρότεινε σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο, ο εισαγγελέας Έδρας Γιάννης Αγγελής. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 15:02, 5/4/2013

Μετά από μακρά αποδεικτική διαδικασία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, ο εισαγγελέας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα στοιχεία της υπόθεσης πρέπει να οδηγήσουν το δικαστήριο στην καταδίκη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε βαθμό πλημμελήματος της πρώην συμβασιούχου του υπουργείου Πολιτισμού και ερωμένης του Χ. Ζαχόπουλου την επίμαχη περίοδο, Εύης Τσέκου, του δικηγόρου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη και του δημοσιογράφου Γιάννη Μακρυγιάννη.

Κατά την εισαγγελική κρίση, πρέπει να κηρυχθεί αθώα, λόγω αμφιβολιών, η Εύη Τσέκου για το επιπλέον αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου. Όπως τόνισε ο εισαγγελέας, δεν προκύπτει οιαδήποτε «αιτιώδης συνάφεια» της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού με την καταγραφή του επίμαχου υλικού, αφού είχαν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο μήνες μεταξύ των δύο γεγονότων.

Ο κ. Αγγελής τόνισε στην αγόρευσή του ότι ο Θέμος Αναστασιάδης αντέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό που πήγε η Τσέκου όταν επισκέφθηκε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», χωρίς να γίνει αντιληπτός και, στη συνέχεια, παρέδωσε το υποκλαπέν DVD στον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό. Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος ότι ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης ήταν ο αποκαλούμενος «κομιστής» του επίμαχου DVD: «Ο Γιάννης Ανδριανός λέει την αλήθεια και ο Θέμος Αναστασιάδης λέει ψέματα» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αγγελής.

Στην αγόρευση του, ο εισαγγελέας άφησε αιχμές ότι η ενέργεια αυτή του κατηγορούμενου εκδότη ενδεχομένως συνδεόταν με την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ για τα οποία ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ. Τον ισχυρισμό αυτόν προέβαλε, απολογούμενος, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι με το «ροζ υλικό» ο Αναστασιάδης ήθελε «να εκβιάσει την κυβέρνηση».

Η διαδικασία συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων. 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ