ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 34°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις εργασίας

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο της προκήρυξης του ενδιάμεσου φορέα για την πλήρωση 2.000 θέσεων εργασίας για τη μεταβατική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τη «ΔΤ».

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:00, 17/7/2013

Εντολέας θα είναι ο ειδικός λογαριασμός της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του υπ. Οικονομικών, τον οποίο εκπροσωπεί ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης. Από τις 2.000 θέσεις που θα προκηρυχθούν (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) θα προσληφθούν αρχικά 500 εργαζόμενοι που θα εγκατασταθούν στο κτίριο της Μουρούζη, ενώ στη συνέχεια, αν εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο, θα ενταχθούν στο σχήμα αυτό και οι υπόλοιποι 1.500. Εν τω μεταξύ χθες έγινε γνωστό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) νομιμοποιούν την ενδιάμεση κατάσταση, παρά το γεγονός ότι δεν έχει συσταθεί φορέας, το ΝΠΙΔ που παρέχει την υπηρεσία.

Στο έγγραφο που υπογράφει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, δρ Κ. Δεληκωστόπουλος, γίνεται λόγος μόνο για την ΚΥΑ που καταργεί την ΕΡΤ και στη μεταφορά δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, «συμπεριλαμβανόμενων των συχνοτήτων», στον υπουργό Οικονομικών. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, επικαλείται την ΕΕΤΤ και προσθέτει το σκέλος της απόφασης του ΣτΕ, που ορίζει ότι «ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ πρέπει να λάβουν τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση των εκπομπών από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μέχρι να ξεκινήσει ο επόμενος».

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε χθες ότι υπάρχουν κενά και σημαντικά προβλήματα στο περιεχόμενο, στο πρόγραμμα της «ΔΤ» .

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ