ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 34°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τον Κάφκα στο σήμερα

Ο τοπογράφος ήρωας Κ. του βιβλίου του Φραντς Κάφκα «Ο Πύργος» τού έδωσε το καλλιτεχνικό του όνομα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Μετά τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, στο τμήμα του Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, βρέθηκε τυχαία να χαρτογραφεί την Ελλάδα για λογαριασμό εταιρείας χαρτών με το εν λόγω βιβλίο παρέα του.

  • Reportage
  • 14:14, 13/5/2011
Αλμπουμ. Αυτές τις μέρες αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του Κυρίου Κ. με τίτλο «Εδώ είναι το σπίτι μου» από τη Minos EMI.
Αλμπουμ. Αυτές τις μέρες αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του Κυρίου Κ. με τίτλο «Εδώ είναι το σπίτι μου» από τη Minos EMI.

Ο τοπογράφος ήρωας Κ. του βιβλίου του Φραντς Κάφκα «Ο Πύργος» τού έδωσε το καλλιτεχνικό του όνομα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Μετά τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, στο τμήμα του Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, βρέθηκε τυχαία να χαρτογραφεί την Ελλάδα για λογαριασμό εταιρείας χαρτών με το εν λόγω βιβλίο παρέα του. Η τάση του ήρωα Κ. να μπλέκεται σε καταστάσεις από το πουθενά ψάχνοντας την άκρη του νήματος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, σε συνδυασμό με την ανάγκη του Κυρίου Κ. να βρει την αφετηρία στην τραγουδοποιία του, έκαναν την ιδέα αυτή με τον καιρό να μοιάζει πιο ουσιαστική από ποτέ. Σήμερα, θα τον συναντήσετε σε γνωστά στέκια της πόλης να παρουσιάζει ένα δυνατό υλικό παρέα με την εξαιρετική μπάντα του.

-Το έχεις δηλώσει, αλλά τι είναι αυτό στο έργο του Κάφκα που σε ώθησε να διαλέξεις από εκεί το όνομά σου;

Επαθα μια ακραία ταύτιση με τον ήρωα! Ας πούμε ότι με ώθησαν μαζεμένες παράξενες συμπτώσεις σε σχέση με τον τρόπο δράσης του ήρωα Κ. και εμένα.

-Εκτός από τον Κάφκα, ποιοι άλλοι σε έχουν επηρεάσει στη μουσική σου;

Οσον αφορά τα λογοτεχνοποιητικά μου, ο Πεσόα και οι εκδοχές του για καιρό ήταν το φαβορί μου. Ο Μπουκόφσκι, ο Εντγκαρ Κέρετ έχουν παίξει το ρόλο τους. Βέβαια, ο Ρίτσος και ο Καβάφης. Στα μουσικά μου, απαραιτήτως ο Iggy Pop, προφανώς ο Nick Cave, γενικώς ο Jack White και πολλοί άλλοι. Σίγουρα είμαι μέρος της νεότερης γενιάς που αγάπησε τις Τρύπες, τα Σπαθιά, τα Κρίνα αλλά και τους Xaxakes.

-Τι ιστορίες σου αρέσει να λες με τα τραγούδια σου; Πότε άρρηκτα συνδεδεμένες με την καθημερινότητά μου. Πότε πλήρως φανταστικές. Μου αρέσει να είναι ή να περνούν για αληθινές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
papaioannou@pegasus.gr
ΦΩTOΓΡAΦIΑ: FREDDIE F.
freddie.ef@gmail.com

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ