ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΜΕΣΙΕ ΜΙΝΙΜΑΛ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Ενας κύριος της ποπ

Ο Mεσιέ Μινιμάλ (Χρήστος Τσιτρούδης) ξεκίνησε την πορεία του από το διαδίκτυο και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον διαγωνισμό Soundwave το 2007.

  • Reportage
  • 13:10, 31/10/2011
Live. Σχεδιάζει εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένα live στο Παρίσι μέσα στον Δεκέμβριο.
Live. Σχεδιάζει εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένα live στο Παρίσι μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο Mεσιέ Μινιμάλ (Χρήστος Τσιτρούδης) ξεκίνησε την πορεία του από το διαδίκτυο και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον διαγωνισμό Soundwave το 2007. Από τότε η μουσική του έχει ακουστεί σε όλα τα ραδιόφωνα και από μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στο δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο «Πάστα Φλώρα» και αποκλειστικά ελληνικό στίχο, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εγχώρια ποπ.

Τι ιστορίες σου αρέσει να λες στα τραγούδια σου;

Ιστορίες που μιλούν για έρωτες. Kαι δεν εννοώ μόνο γι’ αυτό που εύκολα καταλαβαίνουμε όλοι. Μιλώ για την ομορφιά της ζωής και της καθημερινότητας, που μπορεί κάποιες φορές να είναι πιο φωτεινή και κάποιες άλλες πιο εσωτερική και σκοτεινή. Για τον έρωτα που συνδυάζεται με την ευτυχία μέσα από μια όμορφη εικόνα, τον έρωτα για την καλαισθησία, τον έρωτα μέσα από μια φιλική στιγμή, μια ολοκληρωμένη οικογενειακή θαλπωρή. Απλές έννοιες με ατελείωτη σημασία.

Κατά πόσο το διαδίκτυο έχει ενισχύσει την πορεία σου;

Αρκετά. Τo διαδίκτυο μου έδωσε τη δυνατότητα να κινηθώ ανεξάρτητα, αλλά και παράλληλα με την εταιρεία μου και να προωθήσω τη μουσική μου σε κάθε γωνία του πλανήτη και να το επικοινωνήσω όπως εγώ θέλω, σύμφωνα με τη δική μου αισθητική. Επίσης, όλα τα social networks μπορούν να φάνουν χρήσιμα με σωστή και όχι αλόγιστη χρήση, γιατί πάνω από όλα θέλουμε να είμαστε μουσικοί.

Πώς αντιμετωπίζεις τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα;

Παρατηρώ τα γεγονότα και τους ανθρώπους, προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής μέσα στην αισιοδοξία μου συνεχίζοντας να κυνηγώ τα όνειρα μου μέσα από τη μουσική και τις αξίες μου.

Γιάννης Παπαϊωάννου
papaioannou@pegasus.gr

ΦΩTOΓΡAΦIΑ: FREDDIE F.
freddie.ef@gmail.com

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ