ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ -PAPAIRLINES

Η αξία του ευτελούς

Μεσημέρι Παρασκευής, Mοναστηράκι. Στο Βρυσάκι όπου δίνουμε ραντεβού βρίσκεται ο Κώστας Μπίσας και η Βάσω Ασφή, ενώ με τον Λουκά Αγγέλου μιλάμε μέσω Skype από Λονδίνο.

  • Reportage
  • 14:05, 2/7/2012
Ομάδα. Κώστας Μπίσας, Βάσω Ασφή, Λουκάς Αγγέλου (δεξιά), μπροστά στον πίνακα με τα περιστρεφόμενα σφουγγαράκια από την έκθεση Once Upon A Sponge. Η ομάδα θα συμμετάσχει με το ίδιο project στην 1η Μπιενάλε Σαντορίνης.
Ομάδα. Κώστας Μπίσας, Βάσω Ασφή, Λουκάς Αγγέλου (δεξιά), μπροστά στον πίνακα με τα περιστρεφόμενα σφουγγαράκια από την έκθεση Once Upon A Sponge. Η ομάδα θα συμμετάσχει με το ίδιο project στην 1η Μπιε

Μεσημέρι Παρασκευής, Mοναστηράκι. Στο Βρυσάκι όπου δίνουμε ραντεβού βρίσκεται ο Κώστας Μπίσας και η Βάσω Ασφή, ενώ με τον Λουκά Αγγέλου μιλάμε μέσω Skype από Λονδίνο. Ολοι τους σχεδιαστές αντικειμένων, καλλιτέχνες με την ευρεία έννοια. «Ετσι δουλεύουμε συνήθως», λέει η Βάσω. «Εχουμε μια ιδέα, ανταλλάσουμε μηνύματα και συμπληρώνουμε ο ένας τα σχέδια του άλλου».

Γνωρίστηκαν τυχαία. Oταν ξανασυναντήθηκαν στην Αθήνα η Βάσω και ο Λουκάς, μ ε σπουδές στο Central Saint Martins, είχαν δημιουργήσει ήδη το Studio Lav. Τον Δεκέμβριο, λοιπόν, ενώθηκαν πρώτη φορά ως ομάδα Papairlines συμμετέχοντας στην έκθεση S, M, L, XL Hellenic Design.

«Ολα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι», εξηγεί ο Κώστας. «Μια μέρα, έφτιαξα σαΐτες με μηνύματα και τις άφησα σε ένα εμπορικό κέντρο. Σε λίγες ώρες είχαν εξαφανιστεί». Αυτή ήταν η αφορμή για το όνομα (paper+airlines) και τον στόχο του: design που μπορεί να φτάνει στους αποδέκτες του χωρίς να χάνει την ουσία. «Για την ακρίβεια, οργανώσαμε την πρώτη δωρεάν αεροπορική γραμμή!», συμπληρώνει η Βάσω. Πάνω σε αυτή την ιδέα εργάστηκαν με στόχο τη χρηστικότητα των αντικειμένων. «Είναι ευκαιρία να αναδειχτεί το ελληνικό ντιζάιν. Στο Λονδίνο, δεν τους ενδιαφέρει ποια είναι η καταγωγή σου, αρκεί αυτό που προτείνεις να είναι ξεχωριστό», λέει ο Λουκάς. Πριν από μερικούς μήνες, λοιπόν, σκέφτηκαν ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συγκεκριμένη εφαρμογή. «Και τότε ήρθε η ιδέα για το σφουγγαράκι της κουζίνας», ομολογεί ο Κώστας. «Ενα ευτελές προϊόν που στα χέρια των δημιουργών μπορεί να μετατραπεί σε αντικείμενο ντιζάιν». Αποτέλεσμα, η έκθεση Once Upon a Sponge που πραγματοποιήθηκε στo Taf με τη συμμετοχή 20 σχεδιαστών που εμπνεύστηκαν από το σφουγγαράκι.

«Πιστεύω ότι η κρίση μπορεί να είναι ευκαιρία», ολοκληρώνει ο Λουκάς. Με αυτό το πνεύμα οι Papairlines ανοίγουν «φτερά» για σημαντικές διεθνείς εκθέσεις.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ