ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΝΕΦΕΛΗ ΛΙΟΥΤΑ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Μουσική για παραμύθια

Στα 22 της, μόλις, έχει ήδη ένα πτυχίο και ένα δίπλωμα στο βιολί, ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στη Νομική.

  • Reportage
  • 14:56, 7/11/2011
Κυκλοφορία. Από 30/10 στο nefeli walking undercover. bancamp.com κυκλοφορεί ανεξάρτητα το πρώτο της άλμπουμ.

Κυκλοφορία. Από 30/10 στο nefeli walking undercover. bancamp.com κυκλοφορεί ανεξάρτητα το πρώτο της άλμπουμ.

Στα 22 της, μόλις, έχει ήδη ένα πτυχίο και ένα δίπλωμα στο βιολί, ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στη Νομική. Γράφει δικά της τραγούδια για παραμύθια, παίζει ζωντανά, ζωγραφίζει μπλουζάκια και φτιάχνει κοσμήματα. Από τον Οκτώβρη του 2009 ασχολείται με τα δικά της κομμάτια, ως Nefeli Walking Undercover, ανακαλύπτοντας τη μαγεία των υπό εξαφάνιση φυσικών ήχων και τους σχεδιάζει εξώφυλλα με κόλλα UHU για να μη μαζέψει το δωμάτιό της.

Τι ιστορίες σού αρέσει να λες στα τραγούδια σου;

Μου αρέσει να λέω νανουρίσματα. Για το τρένο που περνάει πάνω από τον κάμπο, τα ασπρόρουχα στην ταράτσα, τις γιαγιάδες μου. Για φυλακές και οδοφράγματα, για τα ανομολόγητα. Και για τον παππού που μέθυσε κι η Αμαλία φώναζε «μέτσο παππούκα, μέτσο».

Πόσο ελπιδοφόρα σου φαίνεται η ελληνική ανεξάρτητη σκηνή;

Από τη στιγμή που έχω βρει έστω και 5 ονόματα να αγαπώ, θα τη χαρακτηρίσω ελπιδοφόρα. Αλλά μου λείπουν από αυτήν οι ρίζες μου, η ταύτιση των βιωμάτων μου με τον ήχο. Ολοκληρωτικά ελπιδοφόρα θα τη νιώσω όταν ξέρω ότι μπορώ να της εμπιστευτώ τις μνήμες μου να τις μετουσιώσει σε σύγχρονες εικόνες, σχηματίζοντας τη συνέχεια με σιγουριά από τα θεμέλια.

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Με τους Do Make Say Think - να φτιάχνουν αυτοί τα σκοτεινά τους μπασοτύμπανα κι εγώ να λέω ιστορίες με βιολιά, καλίμπες και ηπειρώτικα ισοκρατήματα.

Κατά πόσο το διαδίκτυο έχει ενισχύσει την πορεία σου;

Αν είχα τη δυνατότητα να ζήσω καλλιτεχνικά χωρίς αυτό θα το προτιμούσα, όμως αναγνωρίζω ότι με έχει ενισχύσει ουσιαστικά. Το αγαπάω και με αγαπάει.

Γιάννης Παπαϊωάννου
papaioannou@pegasus.gr

ΦΩTOΓΡAΦIΑ: FREDDIE F.
freddie.ef@gmail.com

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ