ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ»

Ζόμπι με καλοδουλεμένα ψηφιακά εφέ

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:55, 1/10/2009
Αίμα, τρόμος αλλά και αρκετός χαβαλές στο θρίλερ φρίκης του Γιώργου Νούσια «Το κακό στην εποχή των ηρώων»
Αίμα, τρόμος αλλά και αρκετός χαβαλές στο θρίλερ φρίκης του Γιώργου Νούσια «Το κακό στην εποχή των ηρώων»

Τρεις μέρες αφού η δύναμη του «Κακού» έχει μετατρέψει τους Αθηναίους σε ζόμπι, μια παρέα επιζώντων συνεχίζει να ξεφεύγει από τη μανία των νεκροζώντανων ενώ βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός «μάγειρα».

Την ίδια ώρα, ένας προφήτης που γνωρίζει την πηγή του Κακού, το οποίο μόλυνε για πρώτη φορά την αρχαία Ελλάδα πριν από 2.800 χρόνια, ταξιδεύει στον χρόνο για να δώσει μια λύση στην κατάσταση...

Συνδυασμός ακατέργαστου b-movie και εμπορικού σινεμά με καλοδουλεμένα ψηφιακά εφέ, το δεύτερο κεφάλαιο του «Κακού» από τον Γιώργο Νούσια κρατά τον χαβαλετζίδικο χαρακτήρα του πρώτου -τον σπρώχνει ίσως και λίγο πιο ψηλά με το εύρημα των αρχαιοελληνικών στα οποία οι ηθοποιοί μιλούν και βρίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα (στο μέρος των γεγονότων στην αρχαιότητα)- αλλά χάνει στα σημεία από τη μέση και έπειτα.

Γι' αυτό φταίει κυρίως ο προβληματικός ρυθμός της αφήγησης, που πότε «γκαζώνει» και πότε χαλαρώνει, αλλά και το άτεχνο μοντάζ που αφήνει σεναριακές ασάφειες και «τρύπες» να φάνουν. Πάντως, σαν σύνολο και πλάκα έχει, και μεράκι, το οποίο φαίνεται τόσο από τις μπριόζες ερμηνείες όλων, ανεξαιρέτως, όσο και από τα σπλάτερ ευρήματα που πέφτουν... βροχή διακωμωδώντας ανελέητα το είδος της περιπέτειας τρόμου.

Αντα Δαλιάκα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ