ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποχώρηση μεγάλης εταιρίας από τον ΟΛΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, καταγγέλλει τη σύμβασή της με τον ΟΛΠ και αποχωρεί από το λιμάνι ο μεγαλύτερος του πελάτης

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 11:08, 22/10/2009

Μετά τη λήξη της απεργίας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και τη συμφωνία της COSCO με τον ΟΛΠ να μετατίθεται, ήδη οι πρώτες αντιδράσεις των πελατών του ΟΛΠ κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, καταγγέλλει τη σύμβασή της με τον ΟΛΠ και αποχωρεί από το λιμάνι ο μεγαλύτερος του πελάτης, η ιταλοελβετική εταιρία MSC (Mediterranean Shipping Company).

Στην επιστολή της, με την οποία καταγγέλλει τη σύμβαση, η εταιρία επικαλείται ως λόγο καταγγελίας την παραχώρηση σε τρίτους, εννοώντας την COSCO, της δραστηριότητας της διαχείρισης τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2002 και προυπέθετε την αποκλειστική μεταφορά conteiners στον ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου, είχε συζητηθεί ακόμα και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου είχαν προσφύγει τρεις τουλάχιστον ελληνικές μεταφορικές εταιρίες, για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η κίνηση αυτή θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο που θα προκαλέσει στη συμφωνία ΟΛΠ - COSCO καθώς έχει προκαλέσει ιδαίτερο προβληματισμό. Με την καταγγελία της σύμβασης η COSCO βρίσκεται προ απροόπτου καθώς στην εμπορική εκμετάλλευση του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου είχε συνυπολογισθεί και το μεταφορικό έργο της ιταλοελβετικής MSC.

Η απάντηση του ΟΛΠ

Η διοίκηση του ΟΛΠ διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ & ΙΙΙ μεταξύ ΟΛΠ και της Cosco Pacific περιλαμβάνεται η σύμβαση ΟΛΠ - MSC, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1/10/2009, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ.

Από τη σύμβαση παραχώρησης ο ΟΛΠ εισπράττει ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα που δεν εξαρτάται από τον όγκο διακίνησης.

Στ. Μαλαγκoνιάρης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ