ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 22ΑΣ ΜΑΙΟΥ

Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι δεν θα προσφέρουν καλύτερη λύση για το χρέος

Η Ελλάδα ίσως να μην πάρει το πακέτο της βελτιωμένης πρότασης για την ελάφρυνση του χρέους που περιμένει στο επόμενο Eurogroup, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 11:22, 1/6

Οι πιστωτές της ευρωζώνης είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων και μετά την επέκταση της περιόδου λήξεως των δανείων διάσωσης που συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο.

Μια τέτοια συμφωνία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να πείσει την ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ομόλογα, δήλωσαν.

Αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφήνεια για το θέμα του χρέους, και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη χθες.

Το αίτημα για περισσότερη σαφήνεια έρχεται καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στις 22 Μαΐου δεν κατόρθωσαν να έλθουν σε συμφωνία για το πώς θα ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας. Οι ελπίδες για μια συμφωνία που θα ανοίξει επίσης το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων βρίσκονται τώρα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, είναι απίθανο οι υπουργοί να προσφέρουν πολύ βελτιωμένους όρους ελάφρυνσης του χρέους σε σχέση με αυτές που παρουσιάστηκαν το Μάιο. "Η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει την κυριότητα των πολιτικών του προγράμματός της αντί να επικεντρώνεται στην περαιτέρω ελάφρυνση χρέους", δήλωσε χθες από την Αθήνα ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, Rolf Strauch,