ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤ Γ. ΑΣΜΟΥΣΕΝ

ΕΚΤ: Ερχεται συμφωνία διετούς χρηματοδότησης - Εκτός αγορών ως το 2016 η Ελλάδα

Νέα χρηματοδότηση θα χρειαστεί για την Ελλάδα μετά το 2014, ενώ η χώρα δεν αναμένεται να έχει πρόσβαση στις αγορές μέχρι το 2016, δήλωσε το στέλεχος της ΕΚΤ, Γιέργκ Άσμουσεν. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 16:09, 18/11/2012

Στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια θα συμφωνήσει το Eurogroup της Τρίτης, ενώ οι αποφάσεις για περαιτέρω βοήθεια θα ληφθούν αργότερα, τόνισε μιλώντας απόψε στο κρατικό γερμανικό δίκτυο ZDF το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν. Ο κ. Άσμουσεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές και κατά τα έτη 2015-2016.

"Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να διευθετήσουμε την χρηματοδότηση για την περίοδο 2013-2014, αλλά θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ότι δεν περιμένουμε στ´ αλήθεια η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές το 2015 και το 2016. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητο ένα νέο πρόγραμμα", δήλωσε ο κ. Άσμουσεν.

Σε ό,τι αφορά πάντως το ενδεχόμενο χορήγησης νέων δανείων, το στέλεχος της ΕΚΤ τόνισε ότι τα δάνεια από μόνα τους δεν βοηθούν, καθώς αυξάνουν μακροπρόθεσμα το χρέος. "Πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις οι οποίες δεν ανεβάζουν ταυτόχρονα το χρέος. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, η επαναγορά χρέους ή η μείωση των επιτοκίων στο ισχύον χρέος", πρόσθεσε.  

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ