ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

MΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ H BLUEGROUND ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ 400 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Η startup που νοικιάζει σπίτια σε επαγγελματικά στελέχη

Μπορεί στον περισσότερο κόσμο να είναι άγνωστο, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι η αγορά των επαγγελματιών ταξιδιωτών, δηλαδή στελεχών από εταιρείες, πρεσβείες και άλλους οργανισμούς που αναζητούν κατάλυμα εκτός του τόπου διαμονής τους, ξεπερνά τα 125 δισ. ευρώ ετησίως. 

  • ΕΘΝΟΣ
  • 13:59, 23/4
«Στην Ελλάδα ο αριθμός των ταξιδιωτών με έναν και πλέον μήνα διαμονής υπολογίζεται περίπου στα 2.000 άτομα, δημιουργώντας ένα μέγεθος αγοράς της τάξης των 35 εκατ. ευρώ», δηλώνει ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου (έβδομος από δεξιά), συνιδρυτής και CEO της Blueground.

«Στην Ελλάδα ο αριθμός των ταξιδιωτών με έναν και πλέον μήνα διαμονής υπολογίζεται περίπου στα 2.000 άτομα, δημιουργώντας ένα μέγεθος αγοράς της τάξης των 35 εκατ. ευρώ», δηλώνει ο Αλέξανδρος Χατζηελε

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περίπου 5 εκατομμύρια στελέχη εταιρειών μετακομίζουν σε άλλη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ακόμη 2 εκατομμύρια ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Τις προοπτικές της αγοράς αυτής έχει ανακαλύψει μία ελληνική εταιρεία, η οποία μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσοτέρων από 400 ιδιοκτητών ακινήτων, παρέχοντάς τους σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διαρκείας και μεγάλη ευελιξία. Παράλληλα, έχει υποδεχθεί χιλιάδες στελέχη εταιρειών και ταξιδιώτες, στους οποίους και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμονή.

Ο λόγος για τη Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup στον χώρο της φιλοξενίας διεθνώς, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το αμερικάνικο fund Endeavor Catalyst.

Ανάπτυξη
Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας -με τον κύκλο εργασιών της να έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο- καθώς και η επιτυχημένη επέκτασή της σε Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι αποτέλεσαν τους λόγους που την οδήγησαν σε έναν ακόμη σημαντικό γύρο χρηματοδότησης. Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, έχει λάβει συνολικά πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρείες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων.

Η Blueground προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιρειών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής.

Η Βlueground μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχουσες κατοικίες και τις διαθέτει πλήρως επιπλωμένες και εξοπλισμένες σε στελέχη εταιρειών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών. Επίσης αναλαμβάνει τη διαχείριση και όλα τα ζητήματα συντήρησης που προκύπτουν.
Η Βlueground μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχουσες κατοικίες και τις διαθέτει πλήρως επιπλωμένες και εξοπλισμένες σε στελέχη εταιρειών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών. Επίσης αναλαμβάνει τη διαχείριση κ

Η εταιρεία μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχουσες κατοικίες και έχει, ήδη, κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσοτέρων από 400 ιδιοκτητών ακινήτων. Οι 300 είναι στην Αθήνα (κυρίως σε ακριβές περιοχές όπως π.χ. Κολωνάκι, Ακρόπολη, Κηφισιά, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Μαρούσι κ.λπ. αλλά και σε κάποια νησιά όπως είναι η Μύκονος), οι 50 στην Κωνσταντινούπολη και οι 50 στο Ντουμπάι. Παράλληλα έχει υποδεχθεί χιλιάδες στελέχη εταιρειών και ταξιδιώτες, στους οποίους προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμονή. Η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως σε ταξιδιώτες που αναζητούν ένα κατάλυμα για 1-12 μήνες, με τον μέσο όρο διαμονής να είναι στους 8.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, συνιδρυτή και CEO της Blueground, «στην Ελλάδα ο αριθμός των ταξιδιωτών με έναν και πλέον μήνα διαμονής υπολογίζεται περίπου στα 2.000 άτομα, δημιουργώντας ένα μέγεθος αγοράς της τάξης των 35 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα στην Τουρκία ο αριθμός των επαγγελματιών ταξιδιωτών υπολογίζεται γύρω στα 15.000 άτομα και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα 400.000».

Η εταιρεία των Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου, Αλέξη Μαραγκού, Ανδρέα Νεζερίτη και Πέννυς Παπακωνσταντίνου απασχολεί ήδη 60 εργαζομένους, με τους 40 να βρίσκονται στην Ελλάδα πλαισιώνοντας τα τμήματα finance, marketing και development. Πέρυσι τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ • τριπλάσια σε σχέση με το 2015.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Blueground να κάνει πραγματικότητα τα σχέδιά της για ενίσχυση της παρουσίας της στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για επέκταση σε καινούργιες αγορές, αλλά και για περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογίας.

Η λειτουργία της Blueground βασίζεται σε ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες 25% έως 50% πιο οικονομική σε σχέση με τα ξενοδοχεία, χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις καθώς:

• Χρησιμοποιεί υπάρχοντα υψηλών προδιαγραφών ακίνητα, αποφεύγοντας, έτσι, τα υψηλά κόστη που συνοδεύουν την κατασκευή ενός ξενοδοχείου, διαμερισμάτων κ.τ.λ.

• Η τεχνολογία έχει τον κεντρικό ρόλο σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται -από την online κράτηση μέχρι την παροχή έξτρα υπηρεσιών-, δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα στη νεοφυή εταιρεία να βελτιστοποιεί συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, περισσότεροι από 400 ιδιοκτήτες έχουν εμπιστευθεί τα ακίνητά τους στην εταιρεία, απολαμβάνοντας σημαντικά οφέλη, όπως:

• Σταθερό μηνιαίο εισόδημα καθώς τα συμβόλαια είναι μακράς διαρκείας και η πληρωμή ενοικίων στην ώρα τους.

• Αύξηση της αξίας του ακινήτου μια και για το κάθε ένα εκπονείται μελέτη εσωτερικής διακόσμησης πριν επιπλωθεί και εξοπλιστεί πλήρως.

Η εταιρεία αναλαμβάνει τη διαχείριση και όλα τα ζητήματα συντήρησης που προκύπτουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πώλησης του ακινήτου οποιαδήποτε στιγμή. Ολα τα διαμερίσματα που διαχειρίζεται η Blueground είναι διαθέσιμα στο website της εταιρείας.

5,5 εκατ.€ νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε η εταιρεία από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το αμερικανικό Endeavor Catalyst

ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 
mapostolou@pegasus.gr

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ