ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ»

Handelsblatt: To Παρίσι προτείνει σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη

Το Παρίσι πρότεινε οι ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας αναφέρει Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 9:17, 1/6

«Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, για να προσθέσει πως «η γερμανική κυβέρνηση βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση».

Επίσης, το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρεται στις «προσπάθειες των ευρωπαϊκών θεσμών να πείσουν το ΔΝΤ να βελτιώσει τις προβλέψεις του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ώστε κατά συνέπεια να μειωθεί και η ανάγκη για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους». Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο της Κομισιόν που προβλέπει τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση ευρωπαϊκών πόρων από την Αθήνα, καλύτερη πρόσβαση της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ταμεία και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επενδυτικών τραπεζών. Πάντως, η εφημερίδα του Ντίσελντορφ εκτιμά ότι «το ΔΝΤ δεν φαίνεται διατεθειμένο να υποχωρήσει».

Πηγή: Deutsche Welle