ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Βιωσιμότητα του χρέους με «λογικά» πρωτογενή πλεονάσματα και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Δύο είναι οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθάρισε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 17:57, 20/4

Καταρχάς, θα πρέπει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα αποφασιστούν να είναι «πιο λογικά», διότι αυτά θα καθορίσουν το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που απαιτείται, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Όπως είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, το ΔΝΤ θα πρέπει να εξετάσει τα πρωτογενή πλεονάσματα του ελληνικού προγράμματος προτού αποφασίσει για τη βιωσιμότητα του χρέους, που, όπως είπε, αποτελεί μία από τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε, τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να είναι «λογικά».

Η δεύτερη προϋπόθεση για συμμετοχή του ΔΝΤ είναι η εφαρμογή ενός αξιόπιστου πακέτου μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε η Λαγκάρντ, αναγνωρίζοντας ότι σε αυτό το «μέτωπο» έχει σημειωθεί πρόοδος.

Υπογράμμισε, πάντως πως το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι δύο από τα «ανοικτά» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και τα οποία θα πρέπει να «κλείσουν» όταν θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ