ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ»

Μάρδας: Θα αναζητήσουμε επενδύσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταγράψει το οικονομικό προφίλ προσφύγων και μεταναστών προανήγγειλε σήμερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 11:30, 27/3/2016

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό «προφίλ» των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας. «Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής» δήλωσε ο ίδιος. 

«Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν ότι αν κάποιος επιχειρηματίας Σύριος φέρει ένα τέτοιο ποσό ή ένα άλλο ποσό, ο επιχειρηματίας αυτός θα μπορεί πρώτα-πρώτα να μεταφερθεί σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι και συγχρόνως στο πλαίσιο μιας εξυπηρέτησης που θα υπάρχει αυτά τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα με τη βοήθεια καποιων κινήτρων που θα εντάσσονται είτε στο επενδυτικο νόμο είτε σε κάποιον άλλο νόμο» ανέφερε ο κ. Μάρδας. 

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στην δυσκολία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων συνόρων. 

«Μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση» είπε ο κ. Μάρδας. 

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ