ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 22°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Με Παπαδήμο στο κρίσιμο ραντεβού

Συνοδευόμενος από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο, προσήλθε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 17:38, 20/6/2011

Η συνάντηση των δύο ανδρών ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.

Ο κ. Βαν Ρομπάι υποδέχθηκε τον κ. Παπανδρέου στην είσοδο του Συμβουλίου, αλλά ουδείς εκ των δύο ανδρών προέβη σε δηλώσεις.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι σύμβουλοι του Λουκάς Παπαδήμος και Γιώργος Γλυνός, όπως και ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου πρέσβης Δ. Παρασκευόπουλος.

Στις 11 το βράδυ ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Νέο έκτακτο Eurogroup
Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Ιουλίου θα συγκαλέσει ο πρόεδρός του, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να διαπιστωθεί ότι έχουν εκπληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο ο κ. Γιούνκερ, θα φτάσει αύριο στην Αθήνα εκ νέου αντιπροσωπεία της Τρόϊκας, η οποία θα παραμείνει δύο μέρες με στόχο να επιβεβαιωθεί ότι η ελληνική πλευρά και ο διεθνής παράγοντας εννοούν τα ίδια πράγματα σε σχέση με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο Ζ. Γιούνκερ είπε, επίσης, ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάϊ.


«Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί για την ανάγκη προσαρμογής, ώστε να είναι βιώσιμο το χρέος», δήλωσε ο Ζ. Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συμφωνία επί του νέου μνημονίου.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ