ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 33°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

«Μην ενοχλείτε τους οφειλέτες»

Συστάσεις στις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες να μην ενοχλούν οφειλέτες, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη», απευθύνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 1/3/2013

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβέα, η ανεξάρτητη αρχή «λαμβάνει τακτικά και συστηματικά παράπονα από πολίτες-καταναλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι αν και κανονικά έχουν υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εντούτοις γίνονται αδιάκοπα αποδέκτες οχλήσεων από εκπροσώπους εταιρειών, στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο της ενημέρωσής τους για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Ο Συνήγορος εξηγεί για ποιον λόγο δεν είναι σωστή η τακτική των τραπεζών αφενός να αναθέτουν σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών τα στοιχεία των πελατών τους που έχουν υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και αφετέρου οι τελευταίες να ενοχλούν τους καταναλωτές:

«Από τη στιγμή που ένας οφειλέτης έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφενός κατ' αυτόν τον τρόπο γνωστοποιεί το γεγονός της αδυναμίας του να εξυπηρετεί τα χρέη του ως έχουν, επαφιέμενος στο τέλος τέλος στην κρίση του δικαστή να αποφασίσει για την τύχη τους, αφετέρου γνωρίζει ήδη με δική του πρωτοβουλία το ακριβές τους ύψος».

Και επίσης ο κ. Ζερβέας μιλά για «μη επιτρεπτή ενέργεια»: «Πέραν αυτού, είναι γεγονός ότι η ανάθεση εντολής των τραπεζικών ιδρυμάτων για ενημέρωση οφειλετών σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υποβληθεί σε ρύθμιση είναι μια, κατά τον νόμο, μη επιτρεπτή ενέργεια».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ