ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Στις Βρυξέλλες για συζητήσεις παραμένουν Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης

Εντατικοποιούνται οι συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να δηλώνει μετά το Eurogroup ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Χουλιαράκης θα παραμείνουν στις Βρυξέλλες. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 19:44, 20/3 , ενημερώθηκε

«Στην συνάντηση που είχαμε πριν από το Εurogroup διαπιστώθηκε η πρόοδος σχεδόν απ’ όλες τις πλευρές» είπε ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την συνάντηση.  

Ο υπουργός τόνισε, παράλληλα, ότι οι θεσμοί, η ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις διαδικασίες. «Η ιδέα είναι ότι πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις τα τεχνικά ζητήματα. Θα μείνουμε εδώ να κλείσουμε τα βασικά θέματα» είπε ο κ. Τσακαλώτος, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στις Βρυξέλλες. 

Υπογράμμισε δε, ότι στόχος είναι να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί και να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου. 

«'Αρα η στρατηγική μας είναι να μείνουμε εδώ και να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο, να αφήσουμε ελάχιστα ζητήματα και αν μπορούμε ούτε αυτά, για να μπορούμε μετά όταν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα να έχουμε μια συμφωνία, ένα πακέτο μέτρων που συμφωνούμε εμείς και οι θεσμοί πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Από εκεί και πέρα η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί πολύ περισσότερο και μπορούμε να πάμε στο ΔΝΤ στις συναντήσεις της Άνοιξης στις 22 Απριλίου για να προσθέσουμε και τις τελευταίες λεπτομέριες για όλο το πακέτο» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος. 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ