ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις μήνες ζωής με πολλές επιτυχίες

Από τις αρχές Αυγούστου του 2011, που ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχει βοηθήσει τις οικονομικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 17/11/2011

Από τις αρχές Αυγούστου του 2011, που ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχει βοηθήσει τις οικονομικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Η Οικονομική Αστυνομία κλείνει αυτές τις μέρες τους τέσσερις μήνες ζωής της και ήδη μετρά σημαντικές επιτυχίες στη λειτουργία της.

Σε αυτές συγκαταλέγονται -μεταξύ άλλων- η σύλληψη τεσσάρων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, ο εντοπισμός δραστών με προβλήματα σχετικά με τη φοροδοτική και την εισφοροδοτική νομοθεσία, καθώς και η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων με πολύχρονη δράση με απάτες. Στον απολογισμό της δράσης της σημειώνονται οι 97 έλεγχοι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε διάφορα καταστήματα, από τους οποίους σχηματίσθηκαν 75 δικογραφίες για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της λαθρεμπορίας καυσίμων, της λαθρεμπορίας τσιγάρων, της μη έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών και άλλα.

Συμβολή

Σημαντική είναι η συμβολή της και στην αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας, του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, καθώς και των παράνομων καζίνων. Σημειώνεται ότι η Οικονομική Αστυνομία έχει δεχθεί 4.062 καταγγελίες, από τις οποίες οι 1.099 έγιναν επώνυμα. «Τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία της νέας αυτής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την κοινωνία μας, που απαιτεί διαφάνεια, έλεγχο, απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων. Αποτελούν, ταυτόχρονα, επιβεβαίωση της επιλογής της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο διαφθοράς. Οτι το κράτος δεν χαρίζεται σε κανέναν» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ