ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 35°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μπροστά σε νέο «δράκο» η ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμό στην Ασφάλεια έχει σημάνει η νέα άγρια δολοφονία Ουκρανής σε οίκο ανοχής. Ο δράστης ακολουθεί συγκεκριμένο «τελετουργικό», είναι ψύχραιμος και θέλει να αφήνει τη «σφραγίδα» του, υποστηρίζουν οι αρχές

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:45, 31/12/2008
Η χθεσινή δολοφονία έγινε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στον οίκο ανοχής της οδού Αλκιβιάδου 16Γ και είναι "καρμπόν" της δολοφονίας που είχε γίνει και πάλι Τρίτη, την ίδια ώρα, σε οίκο ανοχής της οδού Λιοσίων, με θύμα την 60χρονη ιερόδουλη και ιδιοκτήτρια. Το νέο θύμα είναι 57χρονη Ουκρανή, γνωστή στον χώρο των ιερόδουλων με το ψευδώνυμο "Ζάνα"
Η χθεσινή δολοφονία έγινε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στον οίκο ανοχής της οδού Αλκιβιάδου 16Γ και είναι  καρμπόν  της δολοφονίας που είχε γίνει και πάλι Τρίτη, την ίδια ώρα, σε οίκο ανοχής της οδού Λι

Συναγερμό στις αρχές Ασφαλείας έχει σημάνει η νέα άγρια δολοφονία ιερόδουλης χθες τα ξημερώματα στην Ομόνοια.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είναι βέβαιοι πλέον ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο φαινόμενο «δράκου», με μένος κατά των ιερόδουλων, ο οποίος ενεργεί με συγκεκριμένο «τελετουργικό» και μέθοδο, παραπέμποντας σε υποθέσεις τύπου «Τζακ Αντεροβγάλτη» που έχουν καταγραφεί στα διεθνή εγκληματολογικά χρονικά ως τα ειδεχθέστερα εγκλήματα.

Αν επαληθευτούν οι φόβοι των αστυνομικών, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και συνέχεια, κάτι που έχει προκαλέσει τρόμο στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα της Αθήνας και πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες κάνουν αγώνα δρόμου για να συλλάβουν γρήγορα τον δράστη και να προλάβουν χειρότερες εξελίξεις.

Το χθεσινό έγκλημα είναι το δεύτερο με θύμα ιερόδουλη μέσα σε μία εβδομάδα και ο τρόπος που διαπράχθηκε δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη, ο οποίος θέλει να αφήνει τη «σφραγίδα» του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι πρόκειται πιθανότατα για άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα και ίσως σεξουαλικά διεστραμμένο, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να έχει αποκτήσει «προηγούμενα» με τις ιερόδουλες, ενδεχομένως γιατί κόλλησε κάποια ασθένεια, ή για κάποιους άλλους λόγους που θα φωτιστούν μόνο όταν συλληφθεί.

Τον τρόμο στα στέκια του αγοραίου έρωτα είχε σπείρει για μήνες ο Αντώνης Δαγκλής, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 22 Ιανουαρίου 1996, και ομολόγησε την ενοχή του. Αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 1997 στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού
Τον τρόμο στα στέκια του αγοραίου έρωτα είχε σπείρει για μήνες ο Αντώνης Δαγκλής, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 22 Ιανουαρίου 1996, και ομολόγησε την ενοχή του. Αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 1997 στην ψ

Η χθεσινή δολοφονία έγινε 25 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στον οίκο ανοχής της οδού Αλκιβιάδου 16Γ και είναι «καρμπόν» της δολοφονίας που είχε γίνει και πάλι Τρίτη, την ίδια ακριβώς ώρα, σε οίκο ανοχής της οδού Λιοσίων, με θύμα την 60χρονη ιερόδουλη και ιδιοκτήτρια. Το νέο θύμα είναι 57χρονη Ουκρανή, γνωστή στον χώρο των ιερόδουλων με το ψευδώνυμο «Ζάνα».

Ο δράστης σκότωσε την άτυχη γυναίκα με πέντε μαχαιριές στο λαιμό και στο στήθος.

Το θύμα βρήκε ένας πελάτης που μπήκε στον οίκο ανοχής πιθανότατα λίγα λεπτά αφότου είχε φύγει ο φονιάς και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος θορυβήθηκαν όταν αντίκρισαν το πτώμα, γιατί ήταν σαν να έβλεπαν σε επανάληψη το φόνο της περασμένης εβδομάδας.

Οπως και την πρώτη φορά, το πτώμα της 57χρονης Ουκρανής βρέθηκε κάθετα στο κρεβάτι, μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ το κεφάλι της ήταν τυλιγμένο με κασκόλ.

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και με την 60χρονη στην οδό Λιοσίων, η οποία επίσης έφερε ακριβώς τα ίδια σε αριθμό χτυπήματα με μαχαίρι, στα ίδια σημεία του σώματός της.

Ελειπαν τα χρήματα

Και στις δύο περιπτώσεις είχε προηγηθεί σεξουαλική πράξη, ενώ έλειπαν τα χρήματα από τον οίκο ανοχής, γι αυτό και την πρώτη φορά οι αστυνομικοί υπέθεσαν ότι επρόκειτο για μια κοινή ληστεία μετά φόνου, κάτι που τώρα φαίνεται ότι αποδυναμώνεται ως κίνητρο.

Μετά τον χθεσινό φόνο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι άτομο που είχε σκοπό να σκοτώσει και είχε προγραμματίσει κάθε κίνησή του με απόλυτο κυνισμό.

Είχε μαζί του το μαχαίρι, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ενώ αποκλείστηκε η περιοχή από τους αστυνομικούς και ερευνήθηκαν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων σε αρκετά μεγάλη ακτίνα, δεν βρέθηκε τίποτα.

Το πιο ενδεικτικό όμως της τερατώδους ψυχραιμίας του δολοφόνου είναι το γεγονός ότι πριν φύγει από το χώρο του εγκλήματος σκούπισε τα αίματα από τα χέρια του με μια πετσέτα, την οποία άφησε πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο πτώμα και έφυγε σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

Ενα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις τα χτυπήματα με το μαχαίρι είναι μελετημένα αλλά όχι με μεγάλη δύναμη.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σκοτώνει χωρίς μανία, αλλά ικανοποιώντας ένα αρρωστημένο πάθος, ή ότι πρόκειται για άτομο με σχετικά μικρή μυϊκή δύναμη.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΕ ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Οι δολοφονίες ιερόδουλων θα συνεχιστούν»

Μετά το πρώτο έγκλημα την περασμένη εβδομάδα, άγνωστος τηλεφώνησε σε πρωινή εκπομπή ιδιωτικού καναλιού και είπε ότι «οι δολοφονίες ιερόδουλων θα συνεχιστούν», ενώ συμπλήρωσε ότι τον κόλλησαν ανίατο νόσημα γι αυτό και θα τις σκοτώνει.

Οι αστυνομικοί δεν το αξιολόγησαν ως σοβαρό, αλλά μετά τη δεύτερη δολοφονία, το αντιμετωπίζουν ως κάτι που μπορεί να έχει βάση και το εξετάζουν με προσοχή.

Αν πρόκειται πράγματι για «σίριαλ κίλερ», είναι η πρώτη φορά ύστερα από 13 χρόνια, μετά την υπόθεση του Αντώνη Δαγκλή, ο οποίος σκότωνε και τεμάχιζε ιερόδουλες και αυτός ύστερα από σεξουαλική πράξη, ενώ όπως και ο νέος φονιάς έπαιρνε και τις εισπράξεις τους.

Την υπόθεση αυτή είχε εξιχνιάσει ο νυν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Βασίλης Τσιατούρας, ο οποίος τότε ήταν προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, γι αυτό και για τους νεότερους συνεργάτες του αποτελεί τώρα ζήτημα τιμής να φτάσουν γρήγορα στην εξιχνίαση των τελευταίων εγκλημάτων.

Ηδη από την Ασφάλεια έχουν βγει ομάδες τις νύχτες στην Αθήνα και στήνονται παγίδες για τον εντοπισμό του δράστη.

Παράλληλα η Εγκληματολογική Υπηρεσία έχει «ξετινάξει» και τους δύο οίκους ανοχής στους οποίους διαπράχθηκαν οι φόνοι, αλλά όπως λένε οι ειδικοί, λόγω της φύσης των χώρων και του πλήθους ανθρώπων που περνούν καθημερινά από κει είναι σαν να ψάχνουν ψύλλους στ άχυρα.

Η Σήμανση έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αποτυπωμάτων, γενετικό υλικό και τρίχες για DNA, αλλά τα ευρήματα πιθανότατα θα μπορούν να αξιοποιηθούν ως πειστήρια σε περίπτωση σύλληψης του δράστη, εκτός και αν είναι σεσημασμένος, οπότε θα εντοπιστεί σε έναν περιορισμένο κύκλο υπόπτων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ
Τις δολοφονούσε και στη συνέχεια τις τεμάχιζε

Ο Αντώνης Δαγκλής αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 1997 στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 φορές ισόβια για τρεις δολοφονίες γυναικών, έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, δέκα ληστείες, βιασμούς, προσβολή μνήμης νεκρού που αφορά τον τεμαχισμό πτωμάτων και βιασμούς ιεροδούλων.

Είχε συλληφθεί στις 22 Ιανουαρίου του 1996, και ομολόγησε την ενοχή του. Ηταν ο νεαρός με το άσπρο φορτηγάκι που είχε σπείρει για μήνες τον τρόμο στα στέκια του αγοραίου έρωτα. Δολοφόνησε τις ιερόδουλες και στη συνέχεια τις τεμάχισε μέσα στο άσπρο φορτηγάκι.

Σε ηλικία 16 ετών συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται για αποπλάνηση ανήλικης. Η μητέρα του εργάζεται συστηματικά σε κακόφημα μπαρ και κάποια στιγμή, λόγω της εργασίας της αυτής, η καλή σχέση μητέρας - γιου μετατρέπεται σε άσβεστο μίσος προς την ίδια και προς το γυναικείο φύλο γενικότερα.

Σε ηλικία 18 ετών, τον Οκτώβρη του 1992, κλέβει ένα αυτοκίνητο και επιλέγει μία ιερόδουλο από την οδό Σέκερη, 35 ετών, την οποία στραγγαλίζει στον Καρέα. Εν συνεχεία επιστρέφει στο σπίτι του, παίρνει σιδηροπρίονο, μαχαίρι και σακούλες σκουπιδιών και τεμαχίζει το άψυχο κορμί σε περισσότερα από 30 κομμάτια.

Από τον Σεπτέμβρη του 1995 μέχρι και τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους σκοτώνει άλλες δύο κοπέλες και κάνει άλλες 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Τη νύχτα της 28ης Οκτωβρίου του 1995 διάλεξε από την οδό Σόλωνος μια 30χρονη κοπέλα, την οδήγησε σε πάρκινγκ της Χαριλάου Τρικούπη και κατά τη συνεύρεση τη στραγγάλισε με τα χέρια. Μετά πήγε στο Σχηματάρι, όπου μ ένα μαχαίρι έσκισε την κοιλιά και ξερίζωσε τα σπλάχνα της κοπέλας με σιδηροπρίονο. Εν συνεχεία τεμάχισε το πτώμα και τοποθέτησε τα κομμάτια σε σακούλες. Επειτα πέταξε τις σακούλες και τα σύνεργά του στη θάλασσα κοντά στη Λαμία.

Ξημερώνοντας Χριστούγεννα πήρε από πιάτσα ιερόδουλων στον Κηφισό μια νεαρή και αφού την οδήγησε με το αυτοκίνητό του στην οδό Ορφέως, την έπνιξε με σχοινί και πέταξε το πτώμα της σε μικρή απόσταση από το σημείο του φόνου.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ
Ο φόβος και ο τρόμος της παραλίας

Ο φυσικοθεραπευτής Σπύρος Μπέσκος το 1983 είχε καταδικασθεί σε δύο φορές ισόβια για το βιασμό και τοn στραγγαλισμό δύο γυναικών στην Πάρνηθα, αλλά και για δεκατέσσερις ακόμη απόπειρες.

Για τις δολοφονίες που διέπραξε είχε μείνει γνωστός ως «δράκος της παραλίας», διότι, συνήθως, τα θύματά του τα αναζητούσε (βραδινές ώρες) στις παραλιακές περιοχές της Αττικής.

Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2008 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, αλλά με την υποχρέωση να μη βγει από τη χώρα και να παρουσιάζεται κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Σημαντικό ρόλο στην αποφυλάκισή του έπαιξε η άριστη διαγωγή που είχε επιδείξει τα χρόνια κράτησής του, ενώ τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού απολάμβανε το καθεστώς ελεύθερης διαβίωσης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως φυσιοθεραπευτής στο νοσοκομείο κρατουμένων.

Οταν συνελήφθη η κοινή γνώμη έμεινε άναυδη από την αποκάλυψη ότι ο «δράκος» που προκαλούσε τον φόβο και τον τρόμο σε ανυποψίαστες κοπέλες ήταν όχι μόνο ένας πολίτης υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά κι ένας άριστος οικογενειάρχης, πατέρας ενός τρίχρονου (γεννήθηκε το 1983) κοριτσιού και ένας από τους πιο ικανούς φυσιοθεραπευτές. Μετά την αποφυλάκισή του, σε δηλώσεις του ζήτησε συγνώμη για το μεγάλο και άδικο πόνο που προκάλεσε.

ΤΖΑΚ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ
Στραγγάλισε πέντε γυναίκες

Οι φόνοι του Τζακ του Αντεροβγάλτη έγιναν στο Λονδίνο, περισσότερα από 100 χρόνια πριν.

Σκότωσε αρκετές ιερόδουλες στο Ανατολικό Λονδίνο το 1888.

Το όνομα προέρχεται από μια επιστολή γραμμένη από κάποιον που ισχυριζόταν πως είναι ο δολοφόνος και που δημοσιεύτηκε την εποχή των φόνων. Οι δολοφονίες έγιναν σε μια περιοχή έκτασης ενός μιλίου και εντός των συνόρων των συνοικιών Whitechapel, Spitalfields, Aldgate και το City του Λονδίνου.

Το πόσες γυναίκες σκότωσε ο Τζακ Αντεροβγάλτης δεν είναι ξεκάθαρο. Πάντως, γενικά παραδεκτό είναι ότι δολοφόνησε πέντε, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν τέσσερις και κάποιοι άλλοι επτά ή περισσότερες.

Και οι πέντε ήταν ιερόδουλες και δολοφονήθηκαν μεταξύ Αυγούστου και αρχών Νοέμβρη του 1888. Ολες, εκτός από δύο, δολοφονήθηκαν στο ύπαιθρο και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι γνώριζαν η μία την άλλη. Διαφορές υπήρχαν τόσο στην ηλικία όσο και στο παρουσιαστικό τους. Οι περισσότερες την ώρα που δολοφονήθηκαν ήταν μεθυσμένες ή έτσι τουλάχιστον εικάζεται.

Ο δολοφόνος και το θύμα του βρίσκονταν πρόσωπο με πρόσωπο. Ο Αντεροβγάλτης άρπαζε τις γυναίκες από τον λαιμό και τις στραγγάλιζε. Στη συνέχεια ξάπλωνε τα θύματά του στο έδαφος, με το κεφάλι τους στα αριστερά του. Η μη ύπαρξη τραυμάτων στο πίσω μέρος του κεφαλιού υποδεικνύει ότι τα εναπόθετε στο έδαφος και δεν τα πετούσε ή τα άφηνε να πέσουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ