ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αντιπολίτευση τριών πόλων

Την ώρα που οι δύο κύριοι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ συγκρούονται, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συγκροτήσει την αντιπολιτευτική του τακτική

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 15:09, 23/10/2007

Την ώρα που οι δύο κύριοι διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ συγκρούονται και ο τρίτος προσπαθεί να ενώσει, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συγκροτήσει την αντιπολιτευτική του τακτική.

Αντιπολίτευση με ευθύνη

Ο Γ.Παπανδρέου έθεσε την Τρίτη το πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην συνεδρίαση των εισηγητών των ΚΤΕ στις επιτροπές.

Κατά την σχετική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ιω.Ραγκούση, αναφέρθηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε αντιπολίτευση με ευθύνη, προγραμματική και ενωτική.

Στην τοποθέτησή του ο κ.Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως από τα πρώτα της βήματα παλινωδεί και παραπαίει, ενώ αναφερόμενος στα εσωκομματικά, είπε πως οι εσωκομματικές διαδικασίες πρέπει να γίνονται με γνώμονα τα συμφέροντα της παράταξης, με ήθος και συντροφικότητα.

Βενιζέλος: προκλήθηκα και απάντησα

Σε συνέχεια εξάλλου του θορύβου που προκάλεσαν δηλώσεις του Ευ.Βενιζέλου για τα οικονομικά του Ευ.Βενιζέλου, ο τελευταίος από το Ρέθυμνο έδωσε τη δική του εξήγηση, ενώ χρησιμοποίησε και μία ρήση του Ιησού!

Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για «ύβρεις, συκοφαντίες και υπαινιγμούς» εις βάρος του από κάποιους που «επιχειρούν να δηλητηριάσουν τα μεσαία στελέχη του κόμματος», για να προσθέσει τη γνωστή ρήση του Ιησού ενώ οδηγείτο στο σταυρό «Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

Σχετικά με όσα φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι στην «παράδοξη» και «προσβλητική», όπως τη χαρακτήρισε, ερώτηση για την οικονομική του κατάσταση, απάντησε ότι η ίδια ερώτηση θα πρέπει να υποβληθεί τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στον Κώστα Σκανδαλίδη.

Όπως μάλιστα υποστήριξε, χρειάζεται μεγάλη αντοχή και υπομονή για να υπομείνει κανείς τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που δέχεται.

Σκληρές δηλώσεις Πάγκαλου

Ο Ευ.Βενιζέλος πιθανώς περισσότερο από όλους αναφερόταν στον Θεόδωρο Πάγκαλο και τις δηλώσεις του στο MEGA, με τις οποίες δυναμιτίστηκε τη Δευτέρα εκ νέου το κλίμα.

Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε όσα τελευταία αποδίδει περί «καθεστωτικής» νοοτροπίας στον διεκδικητή της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, συνοδεύοντας ωστόσο αυτές τις δηλώσεις με υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς, όπως «Ντούτσε» και «Φίρερ». 

Ανησυχία στα στελέχη

Εξάλλου, σε διάφορες τοποθετήσεις τους την Τρίτη στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν στην εσωκομματική κρίση.

Η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε φόβους για ενδεχόμενη διάσπαση.

Ως «κατάσταση κλωτσοπατινάδας» περιέγραψε την επικαιρότητα στο κόμμα ο κ. Χρήστος Βερελής.

Αντίθετα, περισσότερο σίγουρος εμφανίστηκε ο κ Φίλιππος Πετσάλνικος στην κρατική τηλεόραση, όπου εκτίμησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο διάσπασης».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ