ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αποστάσεις και στον... αέρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με αεροπλάνο της γραμμής και όχι με στενούς συνεργάτες του τέως προέδρου της ΝΔ σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 17/1/2011
(Φωτό αρχείου)
(Φωτό αρχείου)

Υπό τη σκιά του ψυχρού κλίματος που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις των κ. Σαμαρά και Καραμανλή πραγματοποιείται στη μία το μεσημέρι η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν τόσο ο νυν πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός. Της μάλλον τυπικής αυτής συνάντησης προηγήθηκε χθες μια κίνηση από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ που δεν βοήθησε προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της έντασης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς, αν και αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα μετέβαινε στη Θεσσαλονίκη με το αεροπλάνο που έχει ναυλωθεί από το Ιδρυμα Καραμανλή, χθες στενοί του συνεργάτες επικαλέστηκαν κομματική σύσκεψη στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και διευκρίνισαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα ταξιδέψει μόνος του, με το αεροπλάνο της γραμμής.

Η αλλαγή στον σχεδιασμό προκάλεσε πολλές και ποικίλες ερμηνείες, ενώ βουλευτές της ΝΔ επεσήμαναν ότι προφανώς στο επιτελείο του κ. Σαμαρά επικράτησαν «δεύτερες» σκέψεις σε ό,τι αφορά το ταξίδι μαζί με τους «φρουρούς» του Καραμανλισμού, με τους οποίους δεν διατηρεί και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί, στις έντεκα επρόκειτο να προεδρεύσει σύσκεψης με κομματικά στελέχη και στη μία θα παραστεί στην εκδήλωση, όπου και θα μιλήσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος είχε επιλέξει από την πρώτη στιγμή να ταξιδέψει μόνος, βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Οι σχέσεις, πάντως, του νυν με τον τέως πρόεδρο της ΝΔ επιδεινώθηκαν το τελευταίο διάστημα, ύστερα από τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον της στρατηγικής του «μεσαίου χώρου», που υιοθέτησε ο κ. Καραμανλής και έγινε πρωθυπουργός, ο πολιτικός φίλος του κ. Σαμαρά, κ. Φ. Κρανιδιώτης. Είχε προηγηθεί η μάλλον αιχμηρή δήλωση του κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος δεν απέρριψε το ενδεχόμενο αξιοποίησης του πρώην πρωθυπουργού στη διαμόρφωση του νέου κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Τέλος, στο επιτελείο του κ. Καραμανλή παρακολουθούν και τις διαρροές περί αναμόρφωσης του ψηφοδελτίου επικρατείας και αντικατάστασης στη συγκεκριμένη λίστα των στελεχών που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό, όπως είναι οι κ. Σιούφας και Αντώναρος.

Αντ. Σαμαράς στη ΔΑΚΕ
«Η κυβέρνηση σκοτώνει την ανάπτυξη»

Την ανάγκη να βρεθεί η χώρα σύντομα στον δρόμο της ανάπτυξης υπογράμμισε ο κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το Σάββατο στη συνεδρίαση της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα. Αφού περιέγραψε τις προτεραιότητες που ο ίδιος θέτει για τη νέα χρονιά, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «σκοτώνει την ανάπτυξη με την ασφυξία που επιβάλλει». «Επιπλέον» -προσέθεσε αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική- «διαλύει την κοινωνική συνοχή, με την υποβάθμιση των εισοδημάτων. Και με την άνοδο της ανεργίας χτυπάει πια την κάθε οικογένεια στην Ελλάδα». Εν τω μεταξύ πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα εξελέγη ο Ν. Κιουτσούκης.

Γιάννης Σαραντάκος
saradakos@pegasus.gr  

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ