ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

"Απροκάλυπτη παρέμβαση"

«Απροκάλυπτη» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος την παρέμβαση των Αμερικανών στη διαδικασία του ΟΗΕ και καταλόγισε στην ελληνική πλευρά ανοχή

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 16:39, 19/10/2008

«Απροκάλυπτη» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος την παρέμβαση των Αμερικανών  στη διαδικασία του ΟΗΕ και καταλόγισε στην ελληνική πλευρά ανοχή.

Μετά τις αποκαλύψεις  του «Έθνους» »για την τελευταία δέσμη προτάσεων του Μάθιου Νίμιτς στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι έγινε με την ανοχή της κυβέρνησης και τόνισε ότι «υπάρχει θέμα για τον μεσολαβητή».

«Αυτά τα οποία εμείς οι Έλληνες πιστεύαμε πως γίνονταν, δηλαδή πως η κυρία Rice και οι συνεργάτες της επηρέαζαν ευθέως τις προτάσεις του κ.Νimetz, αποδείχθηκαν με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας το «Έθνος της Κυριακής».

«Τώρα πια αποτελούν αναμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία προέκυψαν με την ανοχή, αν όχι και με τις ευλογίες έως ενός ορισμένου σημείου , της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την επανεξέταση της εθνικής μας στρατηγικής αποδεικνύεται έγκυρη και ακέραιη. Και ακόμη η ελληνική κυβέρνηση πρέπει αμέσως να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ.Mathew Nimetz» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις»

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις τονίζοντας ότι είχε καταγγείλει στη Βουλή τον υπόγειο ρόλο του κ. Νίμιτς.

"Έχουμε καταγγείλει, από πέρσι στη Βουλή, τον υπόγειο ρόλο του κ. Νίμιτς. Ο διαμεσολαβητής, λειτουργεί βάσει των οδηγιών που παίρνει από τους Αμερικάνους. Είναι τραγικό, η κ. Μπακογιάννη να μην έχει αντιληφθεί τόσο καιρό τον ρόλο του. Ελπίζουμε, ότι η κυβέρνηση μετά απ’ αυτό, θα σοβαρευτεί και θα σταματήσει πάραυτα τις διαπραγματεύσεις" τονιζεαι σε σχετικη ανακίνωση.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ