ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ

Β. Μαρκεζίνης: Γράφοντας για τον εαυτό μου

Προέχει η κοινωνική συναίνεση για έξοδο από την κρίση

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 30/11/2011
Η φορολογία δεν μπορεί να αλλάζει κάθε Σαββατοκύριακο, επεσήμανε ο Β. Μαρκεζίνης, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του
Η φορολογία δεν μπορεί να αλλάζει κάθε Σαββατοκύριακο, επεσήμανε ο Β. Μαρκεζίνης, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του

Υπέρ της κοινωνικής και όχι τόσο της πολιτικής συναίνεσης τάχθηκε χθες στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου από τις εκδόσεις Λιβάνη με τίτλο «Γράφοντας για τον εαυτό μου», ο ακαδημαϊκός σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης. Στην ομιλία του μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου του κέντρου των Αθηνών, ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε πως είναι αναγκαίο η πολιτεία να στραφεί τόσο στους φτωχούς και αδικημένους όσο και στους εύπορους και δυνατούς, αυτούς που -όπως είπε- μπορούν να φέρουν τον πλούτο στη χώρα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως χρειάζονται φορολογικά κίνητρα για να υπάρξει ανάπτυξη καθώς και ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς. «Η φορολογία δεν μπορεί να αλλάζει κάθε Σαββατοκύριακο με χαράτσι Α και Β, έτσι μόνο μπορούμε να αποφύγουμε τον εσωτερικό διχασμό», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοβιογραφία
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια εκ βαθέων αυτοβιογραφία ενός Ελληνα που έχει ζήσει μια άκρως περιπατητική και διακεκριμένη ζωή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περίληψη του βιβλίου του. Το βιβλίο, σύμφωνα με τον συγγραφέα του, ξεπερνά τα όρια της αυτοβιογραφίας. Πρόκειται για ένα βαθιά φιλοσοφικό και λογοτεχνικό έργο, που πραγματεύεται με ειλικρίνεια σύγχρονα προβλήματα σε μια περίοδο σοβαρών εθνικών κρίσεων.

Συνοδεύεται από σαράντα τέσσερις έγχρωμες φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες δημοσιεύονται για πρώτη φορά. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαρκεζίνης ευχαρίστησε τον Θεό για την ευημερία του λέγοντας «στρέφομαι σε αυτή τη δύναμη και η πίστη μου βασίζεται στην αισιοδοξία της βούλησης και όχι στην απαισιοδοξία της διάνοιας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Αλιβιζάτος, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ι. Γρίβας, η πρώην υπουργός, Φ. Πάλλη-Πετραλιά, οι βουλευτές Ε. Παναρίτη, Π. Κουρουμπλής και ο ακαδημαϊκός, Γρ. Σκαλκέας.

ΛΙΝΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ