ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΣΟΚ

Βολές κατά Βρούτση και Αθανασίου για τις πρωτοβουλίες

Ενα σαφές μήνυμα μέσω της επίθεσης σε υπουργούς αποφάσισε να στείλει η Ιπποκράτους στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλοντας να «υπενθυμίσει» ότι η κυβέρνηση δεν υλοποιεί το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ αλλά αυτό που συνυπέγραψαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί τον περασμένο Ιούνιο.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 11/2/2013
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, η κίνηση της προειδοποίησης του Μεγάρου Μαξίμου για τον κίνδυνο ξαφνικής εμπλοκής δεν ελήφθη βιαστικά - ούτε τυχαία. Την αφορμή έδωσαν δύο υπουργοί, οι κ. Βρούτσης και Αθανασίου, ωστόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εδώ και καιρό επιχειρούσε να αναδείξει στα ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, και τον Φώτη Κουβέλη την ανάγκη της έγκαιρης ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των τριών - πριν, δηλαδή, οι υπουργοί αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Το επιτελείο του κ. Βενιζέλου είχε καταγράψει συγκεκριμένα μικρά «επεισόδια» που φανέρωναν την έλλειψη συντονισμού και την «υποτίμηση» της τρικομματικής προγραμματικής συμφωνίας.

Ετσι, κατά την εκ νέου σύσκεψη στο Μαξίμου, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα θέσει ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τον προβληματισμό αλλά και τη διαφωνία του με παρεμβάσεις υπουργών που οδηγούν σε έναν εν πολλοίς ασύνταχτο και γεμάτο παγίδες διάλογο των τριών κομμάτων.

«Ο κ. Βρούτσης, όπως και άλλοι υπουργοί, στελέχη της ΝΔ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν προωθούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβερνητικής συνεργασίας. Καμία συνεννόηση δεν έχει γίνει για αλλαγή του Ν. 1264/82 και η συζήτηση αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας «πληροφορίες» που θέλουν τον υπουργό Εργασίας να ανοίγει τη συζήτηση για αλλαγή τού επί των συνδικαλιστικών θεμάτων νόμου. Η Φώφη Γεννηματά με τη δήλωσή της επιδιώκει, ως φαίνεται, να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με ακραίες λογικές και πρακτικές που εκφράζονται από ορισμένους στα συνδικάτα, αλλά θεωρεί ταυτόχρονα «καθήκον» της κυβέρνησης να αποφεύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως «τιμωρητικές» απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να προκαλέσουν την όξυνση, την ώρα που η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και κοινή προσπάθεια.

Εγκυρες λοιπόν πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα φέρει στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου πρόταση με στόχο τη «συνέργεια» και από την πλευρά των συνδικαλιστών, παραπέμποντας στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και σε άλλους φορείς για την έναρξη ενός νηφάλιου διαλόγου. Θα επαναλάβει δε την εισήγησή του για την προσεκτική προετοιμασία των νομοθετικών παρεμβάσεων, όπως για την «ιθαγένεια». «Δημόσιες δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η επεξεργασία αυτή δεν βοηθούν», υποστήριξε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη στον κ. Χ. Αθανασίου, με την «υποσημείωση» ότι στην πρόσφατη σύσκεψη των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη συμφωνήθηκε να υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» ώστε να αναζητηθεί η «χρυσή τομή» προκειμένου να συγκροτηθεί και κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ