ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΗΜΑΡ

Είναι εκτός προγραμματικής συμφωνίας

Την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς προκάλεσαν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σκοπεύει να ξεκινήσει τον διάλογο για την αλλαγή του νόμου για τον συνδικαλισμό, κυρίως όσον αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων για την κήρυξη απεργίας αλλά και τη διάρθρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 11/2/2013
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης

Το μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτης, απαντώντας στα σενάρια, διερωτάται σε δήλωσή του «από ποια προγραμματική συμφωνία, από ποιες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αντλεί το δικαίωμα ο υπουργός Εργασίας για να ανοίξει συζήτηση για τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 για αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία (το περίφημο άρθρο 4 του Γ. Αρσένη), για επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ άουτ) και για καθορισμό της οργάνωσης και δομής των συνδικαλιστικών οργανώσεων;».

Η ΔΗΜΑΡ έχει καταστήσει σαφές και με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο, ότι θα καταγράφει τη διαφωνία της σε κυβερνητικές επιλογές. Στο κείμενο πολιτικής απόφασης της ΚΕ που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης και υπερψηφίστηκε από το σύνολο των 110 μελών του σώματος καταγράφοντας μόνο 16 λευκά, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Διατυπώνουμε τις διαφορές μας σε πολιτικές που ασκούνται και πρακτικές που εφαρμόζονται, με στόχο τον έλεγχο και τη βελτίωση της ασκούμενης πολιτικής».

Η απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ θέτει τους στρατηγικούς στόχους του κόμματος στο τρίπτυχο «συμμετοχή στην κυβέρνηση - διακριτικό πολιτικό στίγμα του κόμματος - δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλλαγή του πολιτικού συστήματος».

Η ΔΗΜΑΡ τοποθετείται στον αντίποδα της μετωπικής σύγκρουσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζει «καρικατούρα δικομματισμού» όπως αναφέρει η απόφαση της ΚΕ και τίθεται στην εμπροσθοφυλακή για την αναδιάταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού με στόχο να διαμορφώσει τον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος.

Ν. Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ