ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Ενιαία κλίμακα φόρου για όλους

Η θεσμοθέτηση ενιαίας κλίμακας φόρου για όλους τους φορολογουμένους, για το σύνολο των εισοδημάτων τους, αποτελεί τον βασικό πυρήνα της πρότασης της ΔΗΜΑΡ για το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιαστεί σήμερα στη σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 6/12/2012

Η ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η αρχική πρόταση του υπ. Οικονομικών μετατοπίζει το φορολογικό βάρος από τα χαμηλότερα στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια και αυξάνει το πραγματικό αφορολόγητο από τα 5.000 στα 9.000 ευρώ. Στα αρνητικά της πρότασης καταγράφει την έλλειψη επαρκών μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την πολυδιάσπαση του τρόπου φορολόγησης εισοδημάτων.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «επαχθή» τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ ηγετικά στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχτεί την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Η Αγ. Κωνσταντίνου αφήνει αιχμές και προς την ηγεσία του υπ. Οικονομικών για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και προτείνει την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για το φορολογικό τον Φεβρουάριο.

Για τη φορολογία των φυσικών προσώπων η ΔΗΜΑΡ προτείνει:

Καμία επιβάρυνση σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας (5.951 ευρώ ετησίως κατ΄ άτομο και 12.497 ευρώ για ένα νοικοκυριό με 2 ενήλικες και 2 παιδιά)

Να ενταχθούν όλα τα εισοδήματα στην ενιαία κλίμακα φορολόγησης (ενοίκια, επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα, αμοιβές στελεχών)

Υποχρεωτική δήλωση όλων των εισοδημάτων, ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης

Αυτόματη απομείωση φόρου κατά 200 ευρώ ανά παιδί

Επανεξέταση καταργούμενων δαπανών για ελάφρυνση της επιβάρυνσης των νοικοκυριών.

Για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες η ΔΗΜΑΡ θα εισηγηθεί να φορολογούνται όπως τα φυσικά πρόσωπα (έσοδα μείον έξοδα και το υπόλοιπο στην κλίμακα φυσικών προσώπων).

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ