ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ... ΓΡΑΠΤΩΣ

Επιστολή στον Παπούλια με θερμά λόγια για τη χώρα μας

Ο Γάλλος πρόεδρος συμμερίζεται τις «δυσκολίες και κακουχίες που υφίσταται ένα μέρος του ελληνικού λαού», κατανοεί «τα ερωτηματικά σε σχέση με το μέλλον» και διαβεβαιώνει πως παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας

  • ΕΘΝΟΣ
  • 14:00, 26/8/2012
Ο Φ. Ολάντ έκανε ειδική μνεία στη θέληση και στο κουράγιο που επέδειξε ο Κ. Παπούλιας σε στιγμές καθοριστικές για το μέλλον της χώρας.
Ο Φ. Ολάντ έκανε ειδική μνεία στη θέληση και στο κουράγιο που επέδειξε ο Κ. Παπούλιας σε στιγμές καθοριστικές για το μέλλον της χώρας.

Θερμό μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός έστειλε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Η επιστολή, απαντητική της συγχαρητήριας επιστολής που είχε στείλει ο κ. Παπούλιας στον Φρ. Ολάντ αμέσως μετά την εκλογή του, στάλθηκε από το Παρίσι πριν από δέκα ημέρες και η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της συνέπεσε με το κρίσιμο διήμερο διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαιώνει τον Ελληνα ομόλογό του ότι η Γαλλία «παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας και θα εργασθεί στο πλαίσιο της ΕΕ για να υποστηριχθούν οι ελληνικές προσπάθειες», δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερα θετικό στίγμα των γαλλικών προθέσεων, τη στιγμή που ειδικά από τη Βόρεια Ευρώπη συνεχίζεται μια αρνητική ρητορική η οποία τελικά υπονομεύει τη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Θετική παράδοση
Δεν είναι τυχαίο, έξαλλου, ότι ο κ. Ολάντ συνεχίζοντας τη θετική παράδοση που είχε εμπεδωθεί και επί προεδρίας Σαρκοζί, επισημαίνει στην επιστολή του τούς «βαθείς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς οι δυο χώρες, στις δύσκολες στιγμές, βρέθηκαν πάντοτε η μία δίπλα στην άλλη».

Ο Γάλλος πρόεδρος κάνει ειδική αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων τονίζοντας ότι συμμερίζεται τις «δυσκολίες και κακουχίες που υφίσταται ένα μέρος του ελληνικού λαού» και κατανοεί «τα ερωτηματικά σε σχέση με το μέλλον» που δημιουργούνται στους Ελληνες πολίτες. Στην επιστολή του ο κ. Ολάντ κάνει ειδική μνεία στον ρόλο του Κ. Παπούλια χαιρετίζοντας τη «θέληση και το κουράγιο που επέδειξε αναλαμβάνοντας μάλιστα αποφασιστική δράση σε στιγμές καθοριστικές για το μέλλον της χώρας».

Η έκφραση της γαλλικής υποστήριξης από τον πρόεδρο της χώρας Φρ. Ολάντ προς την Ελλάδα, με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς και ο θερμός τρόπος με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει σταθερά προσηλωμένος στην προώθηση των ελληνογαλλικών σχέσεων, αλλά και στη συνεργασία των δυο χωρών στο πλαίσιο της ΕΕ, αποτελεί ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο για την Ελλάδα εν όψει των δύσκολων μαχών των επόμενων μηνών. Εξάλλου, παρά την πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, η Γαλλία παραμένει ο έτερος ισχυρός πόλος στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων...

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ