ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ»

JP Morgan: Αξίζει το ρίσκο Σαμαρά με την ΕΡΤ

Η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ κρύβει κινδύνους που αξίζει όμως να αναλάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζει σε έκθεσή της, η επενδυτική τράπεζα JP Morgan, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά θίγονται κάποιες από τις «ιερές αγελάδες» του δημοσίου και ότι ενδεχομένως η κίνηση αυτή να αποτελέσει σημείο καμπής για τη χώρα.
 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 18:08, 14/6/2013

Το λουκέτο στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο βρίσκει αντίθετους τους κυβερνητικούς εταίρους ενώ έχει προκαλέσει έντονες κοινωνικές διαμαρτυρίες. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να συνιστά πολιτικό ατόπημα, υποστηρίζει η JP Morgan.

«(Η κυβέρνηση) πετυχαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, επιδεικνύει προθυμία να θιγούν κάποιες από τις "ιερές αγελάδες" του δημοσίου... ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει το βασικό κυβερνητικό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, να παγιώσει την πολιτική του εξουσία με τρόπο που να επιτρέπει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις», υπογραμμίζει η επενδυτική τράπεζα σε έκθεσή της.   
 
Σύμφωνα με την JP Morgan, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση αυτή, τότε πιθανόν η Νέα Δημοκρατία να βγει ενισχυμένη καθώς θα έχει δείξει την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

«Ως αποτέλεσμα, η πορεία προς μια ευρύτερη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα -αν και συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση-θα προκαλεί λιγότερο δέος, αναφέρει η JP Morgan.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν τη Δευτέρα το απόγευμα. Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα αποφανθεί εάν θα χορηγήσει ή όχι προσωρινή διαταγή με την οποία θα «παγώνει» προσωρινά την από 11.6.2013 απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ. 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ