ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καθαρό ΠΑΣΟΚ χωρίς παραφωνίες

Ζητώ νέα εντολή για νέα πορεία, νέα αρχή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επιτέθηκε στον Ευ. Βενιζέλο, χωρίς όμως να τον κατονομάσει. Τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης και κατά των διαγραφών

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:51, 18/10/2007

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ

Επιμένει ο Γιώργος Παπανδρέου σε ένα καθαρό ΠΑΣΟΚ χωρίς εξαρτήσεις και παραφωνίες, ενώ επιτέθηκε με οξύτητα και στον κ. Ευ. Βενιζέλο, έστω και χωρίς να τον κατονομάσει.

«Σήμερα ζητώ νέα εντολή, για νέα πορεία, νέα αρχή. Το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει τη Δεξιά επειδή θα βρίσκεται σε ρήξη με τα πάσης φύσεως κατεστημένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε συγκέντρωση, με παλμό, ψηφοφόρων του στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ως προϋπόθεση του νέου κράτους την πολιτική αυτοδυναμία. «Εμείς θέλουμε και παλεύουμε για την ελευθερία των ΜΜΕ, υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία τους, θα παλέψουμε γι αυτήν την ανεξαρτησία, απαιτούμε όμως ότι και ο κάθε επιχειρηματίας ή το όποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης να σέβεται και τη δική μας αυτονομία. Αφέντες στο κεφάλι μας, ούτε δέχομαι, ούτε δεχόμαστε», είπε χαρακτηριστικά, επιτιθέμενος στον κ. Βενιζέλο, έστω και χωρίς να τον κατονομάσει: «Εχθρός της αυτονομίας της πολιτικής δεν είναι μόνο τα διαπλεκόμενα. Είναι και εκείνοι που τα υπηρετούν. Ο τρόπος που ενεπλάκησαν τα μεγάλα συμφέροντα και τα εκδοτικά συγκροτήματα στις εσωτερικές μας διαδικασίες, επιβεβαιώνει την ανάγκη κοινωνικού ελέγχου των ΜΜΕ».

Εμμέσως επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο και για τις επικρίσεις που δέχεται ότι αν κερδίσει εκ νέου την ηγεσία θα προχωρήσει σε διαγραφές. «Οσοι υποστηρίζουν ότι η καθαρή εντολή που ζητώ θα συνοδευτεί με διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα «σταλινικού» τύπου, δεν έχουν καταλάβει τις πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά, εμμένοντας ωστόσο ότι θα προχωρήσει σε ανανέωση του δυναμικού.

«Ποτέ μου δεν υπήρξα οπαδός των αποκλεισμών, των διαχωρισμών και των διαγραφών. Αλλά και ουδέποτε θα με εμποδίσουν κάποιοι, επισείοντας ανύπαρκτους κινδύνους, να προωθήσω την αναγκαία ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε, ενώ δίνοντας στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει εάν επανεκλεγεί, τόνισε: «Δεν θα επιτρέψω την άδικη διαγραφή συντρόφων, αλλά δεν θα επιτρέψω και τη διαγραφή των ιδεών, της πολιτικής αναζήτησης, του νέου και νεωτερικού στο ΠΑΣΟΚ». Κατηγόρησε επίσης το στρατόπεδο Βενιζέλου ότι δείχνει να ενδιαφέρεται για την 11η και όχι την 12η Νοεμβρίου, επιχειρώντας να διαγράψει τους στοιχειώδεις κανόνες συντροφικότητας ανάμεσα σε υποψήφιους για την προεδρία, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Πρωτοφανείς θεωρίες»
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε σε εκείνους που τον επικρίνουν ότι ταυτίζει το ισχυρό με το μικρό ΠΑΣΟΚ, που ισχυρίζονται, όπως είπε, ότι με ένα καθαρό και στις θέσεις του σαφές ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ένα κόμμα λίγο μεγαλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ. «Πρωτοφανείς θεωρίες - τόνισε. Η έλλειψη σταθερότητας στην πολιτική μας γραμμή και στις θέσεις μας είναι αυτή που μπορεί να μειώσει την πολυσυλλεκτικότητά μας. Αντίθετα η σαφήνεια και η καθαρότητα της πολιτικής μας ταυτότητας είναι αυτά που θα κάνουν πραγματικότητα την πολυσυλλεκτικότητα του Κινήματός μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαίνεσε το κείμενο των πέντε συνδικαλιστών, ενώ επιτέθηκε σε σειρά θεμάτων στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ