ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατρούγκαλος: «Περιμένουμε στο Eurogroup την αυτονόητη ανταπόκριση των Ευρωπαίων εταίρων»

 «Περιμένουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup την αυτονόητη ανταπόκριση των Ευρωπαίων εταίρων μας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 19:41, 19/5

«Εκτός από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει τώρα να δρομολογηθεί η διευθέτηση του ζητήματος του χρέους» είπε ο κ Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο. 

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα σηματοδοτήσει τον τερματισμό της πολιτικής αβεβαιότητας και την έναρξη μιας νέας περιόδου ανάπτυξης για τη χώρα μας, με τελικό προορισμό την πλήρη απαλλαγή της από την επιτροπεία».

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι θα έχουμε τη Δευτέρα αποφάσεις ο ΑΝΥΠΕΞ είπε ότι «είναι αισιόδοξος γιατί οι σημαντικές πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και απομένει ο τρόπος αποτύπωσής τους».

Αναφορικά με τη διάσταση ΔΝΤ-Γερμανίας ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «εμείς τηρήσαμε με το παραπάνω τα συμφωνηθέντα και πλέον εναπόκειται στους Εταίρους μας να πράξουν τα ανάλογα».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ