ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 25°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυσε το ΠΑΜΕ ο Στ. Μάνος

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του ΠΑΜΕ με αφορμή πρόσφατες κινητοποιήσεις του, κατέθεσε ο Στέφανος Μάνος. «Δεν είδα ποτέ κάποιος να διαμαρτύρεται όταν ανεβαίνουν μοντέλα στην Ακρόπολη για να διαφημίσουν τουαλέτες» απαντά η Αλέκα Παπαρήγα.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 12:20, 12/5/2010

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και το συντονισμό "παράνομων"  (όπως τις χαρακτηρίζει η ΔΡΑΣΗ)  πράξεων, στις οποίες έχουν επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μέλη του ΠΑΜΕ ανά την Ελλάδα (κατάληψη λιμανιού, ξενοδοχείων, Ακρόπολης, κ.λπ.) κατέθεσε σήμερα το πρωί δια του Στέφανου Μάνου, η ΔΡΑΣΗ.

Στη μηνυτήρια αναφορά Μάνου απάντησε άμεσα τόσο η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ όσο και η γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα:

«Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του κυρίου Μάνου στον εισαγγελέα, για διερεύνηση παράνομων δράσεων εκ μέρους του ΠΑΜΕ, μετά και τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ, η Εκτελεστική Γραμματεία δηλώνει τα εξής: Έχουν δίκιο που φοβούνται. Ας γνωρίζουν όμως όσοι επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν, να περιορίσουν τη δράση του ΠΑΜΕ (κρυφοί και φανεροί) ότι το ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται, ότι δε μπορούν να το «βάλουν στο χέρι».

Παπαρήγα: "Είναι αστός"...

Στη διένεξη "παρενέβη" και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ,  η οποία μιλώντας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφού χαρακτήρισε τον Στέφανο ως «γόνο αστικής οικογένειας», αναρωτήθηκε «πού ήταν η "Δράση", όταν "εργάτες πέθαιναν στα αμπάρια πλοίων".

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έγινε καμία κατάληψη στην Ακρόπολη, αλλά απλώς αναρτήθηκαν πανό ενώ σχολίασε ότι «δεν είδε ποτέ να διαμαρτύρεται κανείς όταν οίκοι μόδας οργανώνουν φωτογραφήσεις στην Ακρόπολη για να παρουσιάσουν μοντέλα τις τουαλέτες τους».

Σε δήλωσή του προς το Εθνοςonline, ο Στ. Μάνος σημειώνει:

«Για τη Δράση το ζήτημα της τήρησης των νόμων είναι η πλέον σημαντική διαρθρωτική αλλαγή. Eχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να ζητήσει από τους υπουργούς του να τηρείται η νομοθεσία.

Εδώ όμως βλέπουμε όμως ότι συστηματικά η νομοθεσία παραβιάζεται και μάλιστα οι αστυνομικές αρχές δείχνουν να αδιαφορούν για τις παραβατικές πράξεις που τελούνται. Για μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και αποτρεπτικό ό,τι συμβαίνει από το ΠΑΜΕ, καθώς περιορίζει σε μεγάλο βαθμό εν μέσω κρίσης την τουριστική κίνηση στη χώρα μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ