ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 30°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μητσοτάκης: Τρία χαμένα χρόνια και 14,2 δισ. πρόσθετα βάρη

Επίθεση σε υψηλούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τη για ανακολουθία μεταξύ υποσχέσεων και πολιτικών επιλογών, εξαπάτηση των πολιτών, ιερή συμμαχία με τους δανειστές, υπογραφή ενός νέου δεσμευτικού μνημονίου χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση και γενικότερα για πολιτικό «χαμαιλεοντισμό». 

  • ΕΘΝΟΣ
  • 8:59, 19/5
Εντονη η αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη χθες στη Βουλή. «Η ΝΔ επένδυσε στην αριστερή παρένθεση, αλλά θα κλείσει μόνον η παρένθεση της επιτροπείας», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Εντονη η αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη χθες στη Βουλή. «Η ΝΔ επένδυσε στην αριστερή παρένθεση, αλλά θα κλείσει μόνον η παρένθεση της επιτροπείας», τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της

Στη συνέχεια παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρεται στο πακέτο μέτρων παρά μόνο στα αντίμετρα, και τον προκάλεσε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. «Αφού ψηφίσετε μέτρα και αντίμετρα, να παραιτηθείτε. Δώστε την ευκαιρία στους πολίτες να επιλέξουν την αλήθεια ή τα ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για «νομοτέλεια» αλλά για «αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης με θύμα την ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί την πατρίδα μας να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προβλέψεις της Κομισιόν στο τέλος του 2014 για να υποστηρίξει ότι σε σχέση με την πραγματική κατάσταση της σημερινής οικονομίας είναι ενδεικτικές ότι «πέρασαν τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα και 14,2 δισ. ευρώ πρόσθετα βάρη για τους Ελληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου» τόνισε.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη «δέσμευση της περιουσίας του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια και στη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία». Επισήμανε επίσης πως η ιδιαιτερότητα του νέου μνημονίου είναι ότι δεν προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ