ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοι στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή...

Προβληματισμός για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα νέα όργανα. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη τόνιζαν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα υιοθετήσει αυτόματα τις εισηγήσεις. Γκρίνιες για την αντιπολιτευτική τακτική

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:49, 20/11/2007

Στασιμότητα και προβληματισμός επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη εν όψει των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου για το ποια πρόσωπα θα συμμετέχουν στα νέα όργανα. Πάντως, το ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Λονδίνο -συνεδρίασε χθες η Επιτροπή της Σοσιαλιστικούς Διεθνούς για την κλιματική αλλαγή- δεν σταμάτησε την ονοματολογία για τα νέα όργανα, ούτε τις συζητήσεις κυρίως μεταξύ των στελεχών που υποστήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, στις κατ ιδίαν συζητήσεις τους, μιλούσαν «για πέπλο μυστηρίου», ενώ στενός του συνεργάτης έλεγε ότι όσα ονόματα ακούγονται τις τελευταίες μέρες δεν απηχούν τις πραγματικές προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου έλεγαν χθες ότι ανεξάρτητα από τις εισηγήσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του ή τις συζητήσεις που έχει κάνει ο ίδιος με στελέχη του Κινήματος, δεν σημαίνει αυτόματα και υιοθέτηση αυτών των απόψεων. Ενώ κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για ένα άτυπο «παιχνίδι» προώθησης στελεχών στην πρώτη γραμμή - και μέσω της δημοσιοποίησης ονομάτων.

Σημειώνεται ότι η συγκρότηση της Επιτροπής για την επεξεργασία της πρότασης για τον εκλογικό νόμο αποτελείται από 10 μέλη, εκ των οποίων τα οκτώ είναι στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου και οι δύο πανεπιστημιακοί.

Την ίδια στιγμή, έχουν αρχίσει οι πρώτες μουρμούρες, ακόμη και ανθρώπων της Χαριλάου Τρικούπη, για την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, ενώ φαίνεται να ανησυχούν μήπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατείνει την εκκρεμότητα με τη στελέχωση των μεταβατικών οργάνων μέχρι το Καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος. Ανησυχίες ακόμη εκφράζουν, με αφορμή την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - όπου ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ανανέωση από τα κάτω μέχρι τα πάνω, μήπως τελικά στα νέα όργανα, όπως στη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, προκύψουν πρόσωπα, τα οποία όμως τελικά δεν θα εκφράζουν το «νέο»...

Διαφωνίες
Δειλά δειλά, κάποιοι λένε, χωρίς ωστόσο να αμφισβητούν τη σπουδαιότητα της κίνησης του Γιώργου Παπανδρέου να αναδείξει ως μείζον θέμα την αλλαγή του εκλογικού συστήματος - έτσι ώστε να κατοχυρωθεί η αυτονομία της πολιτικής ζωής, ότι «την ώρα που εμείς αναδεικνύουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κυβέρνηση προχωρά σε αντιασφαλιστικά μέτρα εις βάρος των εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης στο ερώτημα εάν κάνει κάποια συζήτηση με τον κ. Παπανδρέου απάντησε ότι έχουν μιλήσει την ημέρα της εκλογής του: «Είπε: «Θα τα πούμε». Θα τα πούμε όταν εκείνος πάρει την πρωτοβουλία». Για τον ρόλο του στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της βάσης που συμφωνεί με τις θέσεις του και ότι ο ρόλος του είναι αυτονόητος.

Τέλος, ο Τζ. Καραμίχας, πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επανήλθε στο ζήτημα των διαγραφών, λέγοντας ότι «αν χρειαστεί ο κ. Παπανδρέου να προχωρήσει ακόμη και σε διαγραφές».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ