ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ονόματα - έκπληξη στη Γραμματεία

Επειτα από πολύωρες συζητήσεις και με μεγάλη καθυστέρηση ανακοινώθηκαν αργά χθες βράδυ τα 28 στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Επικεφαλής ο Χρ. Πολυζωγόπουλος

  • ΕΘΝΟΣ
  • 8:23, 26/11/2007

Με μεγάλη καθυστέρηση -αργά χθες το βράδυ- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη σύνθεση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά επέλεξε να αναθέσει τον πρώτο ρόλο στον Χρήστο Πολυζωγόπουλο - την οργάνωση και τον συντονισμό του Συνεδρίου, και τον δεύτερο ρόλο στη Φώφη Γεννηματά, η οποία θα έχει την ευθύνη 10 υποτομέων.

Εντύπωση προκάλεσε ότι στην πολυμελή Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής -αποτελείται από 28 μέλη- δεν συμμετέχουν στελέχη που στήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο - στενά «παπανδρεϊκή» τη χαρακτήριζαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι έπειτα από πολύωρες συζητήσεις - συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, και σε ανοικτή γραμμή με το Καστρί, καταρτίστηκε η τελική λίστα με τα ονόματα που θα προετοιμάσουν το καταστατικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι μίλησαν σκωπτικά για «ώρα ΠΑΣΟΚ», ενώ άλλοι έκαναν λόγο για εμπλοκή και... παζάρια με τους «σκληρούς» κομματικούς, οι οποίοι ήθελαν να έχουν το πάνω χέρι στη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μιλούσαν για έναν μακρύ κατάλογο εκατοντάδων ατόμων απ όλη την Ελλάδα, ο οποίος έπρεπε να ξεσκονιστεί πριν ανακοινωθεί η Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Παρ όλα αυτά «μετριοπαθή» στελέχη, τα οποία ήταν κοινωνοί της καθυστέρησης, υπενθύμιζαν τις διαρροές των προηγούμενων ημερών ότι τα ονόματα δεν είναι το πρόβλημα, όπως και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε όλο τον χρόνο να αποφασίσει -ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο-, καθώς δεν μετέβη στη Σόφια για το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Διαρροές
Σημειώνεται ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη είχε διαρρεύσει πως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής θα ανακοινωθούν τα ονόματα των κομματικών στελεχών που θα αναλάβουν την προετοιμασία του Συνεδρίου.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, ο γρίφος της σύνθεσης των νέων οργάνων δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού η λίστα με τα ονόματα δόθηκε στις 11.30 χθες το βράδυ. Οπως και ότι το ΠΑΣΟΚ μετά την 11η Νοεμβρίου δεν άλλαξε - τουλάχιστον με βάση τα υπάρχοντα και ορατά δεδομένα.

Η σύνθεση της Ομάδας Πολιτικού Συντονισμού αναμένεται να ανακοινωθεί την Τέταρτη, αν και όπως έδειξε η χθεσινή καθυστερημένη ανάρτηση των ονομάτων της Γραμματείας τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Πολύ δε περισσότερο όταν για το όργανο αυτό δηλώνουν «παρών» ουκ ολίγα στελέχη που στήριξαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου την 11η Νοεμβρίου, μεταξύ αυτών «σκληροί» κομματικοί, «βαρόνοι», ενώ ανοικτό είναι και το θέμα της συμμετοχής στελεχών που στήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

1. Οργάνωσης και Συντονισμού Συνεδρίου - Γραμματείας ΚΟΕΣ Πολυζωγόπουλος Χρήστος

2. Αυτο-οργάνωσης και Υποστήριξης Μαδεμλής Νίκος, Παυλίδου Μαρία

3. ΝΕΑ (Νομαρχιακών Επιτροπών Αναγέννησης) Μωραϊτης Θάνος, Τσιμπίδα Βάσω, Χαλάτση Εφη

4. Δικτύων Γεννηματά Φώφη

4.1 Αυτοδιοίκησης Γιάννης Μίχας

4.2 Μαζικών Χώρων Θωμάς Φίλιππος

4.3 Νεολαίας Μουσιώνης Αρης

4.4 Αγροτών Μπατζελή Κατερίνα

4.5 Επιστημόνων Μητσός Αχιλλέας

4.6 Νέων Επιχειρηματιών Κουλούρης Μενέλαος

4.7 Καλλιτεχνών Γκερέκου Αντζελα

4.8 Συνεργασίας με ΜΚΟ Κανάκης Νικήτας

4.9 Εθελοντισμού Κουρμούζης Γιώργος

4.10 Ελληνισμού Διασποράς Αράπογλου Χρύσα

5. Μεταναστών Κοππά Μαριλένα

6. Νέων Υποδομών Δάλλα Ελίνα

7. Οικονομικού Κουτσιμπού Λένα

8. Καταστατικών Αλλαγών Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Στεφάνου Δημήτρης

9. Πολιτικών Θέσεων Ανδρουλάκης Μίμης

10. Φόρουμ Διαλόγου και Προβολής Θέσεων Χατζόπουλος Αλέξανδρος

10.1 Διαδικτύου-Ιστοσελίδων Μπαλαμάτση Αίγλη

10.2 Επιμόρφωσης Κόκκος Αλέξης

10.3 Εναλλακτικών Μέσων Ενημέρωσης - bloggers Βρυώνης Παναγιώτης

11. Τύπου και ΜΜΕ Ραγκούσης Γιάννης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ