ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ

ΠΑΣΟΚ: Να παραδώσει και την έδρα

Την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ καθώς και από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 10:23, 29/5/2013

Ο κ. Αρσένης, του οποίου... κορυφαία -τουλάχιστον από πλευράς δημοσιότητας- ευρωκοινοβουλευτική δραστηριότητα ήταν η, περίφημη πλέον, ερώτηση προς την Κομισιόν με την οποία εγκαλούσε τη χώρα μας ότι στο πλήρωμα νορβηγικού ερευνητικού σκάφους που πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο είχε συμπεριλάβει μόνον δύο, αντί για επτά «παρατηρητές κητωδών», στην επιστολή παραίτησής του, εξηγεί ότι: 

  • Επίκεντρο των διαφωνιών αποτέλεσε «η ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης» καθώς και «κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, η πώληση δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, η απορρύθμιση της νομοθεσίας και ο ευτελισμός της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ».
  • Γνωστοποιεί πως «όταν ξέσπασε η κρίση»,  «έδωσε τον αγώνα να γίνει η κρίση ευκαιρία για τη χώρα, με την αναστροφή της απαξίωσης των θεσμών, της μη εφαρμογής των κοινών κανόνων και της προχειρότητας στο σχεδιασμό πολιτικών και διαπιστώνει ότι «δυστυχώς, την τελευταία περίοδο η κρίση έγινε δικαιολογία για την πλήρη απαξίωση των θεσμών, τη διάλυση των κοινών κανόνων και τον ευτελισμό της δημοκρατίας».
  • Καταγγέλλει, τέλος, «ιδεολογική χρεοκοπία» του ΠΑΣΟΚ.
     

Πάντως ο κ. Αρσένης δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του, δηλώνοντας ότι «θα παραμείνει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής» και... διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην επιβολή παράλογων, αδιέξοδων και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της κυβέρνησης».

Το ΠΑΣΟΚ, υποδέχθηκε με ένα δηκτικό σχόλιο την παραίτηση του ευρωβουλευτή. Κύκλοι του Κινήματος σημείωναν ότι:

«Για τους μη γνωρίζοντες, ο κ. Κρίτων Αρσένης ανεδείχθη ως Ευρωβουλευτής το 2009 επειδή είχε ενταχθεί στη λίστα του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκπροσωπεί τον εαυτό του στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ μέσω δελτίων τύπου.

Εφόσον ο κ. Αρσένης νοιώθει ότι ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, η ολοκληρωμένη και έντιμη κίνηση θα ήταν η παραίτηση από το αξίωμα του Ευρωβουλευτή και όλα όσα αυτό συνεπάγεται»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ