ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 35°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Προσβολή κατά της Ελλάδας

Για προσβλητική κίνηση κατά της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, απαξιώνοντας την προσπάθεια του ελληνικού λαού για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, κατηγόρησε η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη τη διαμαρτυρία του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», Χέερτ Βίλντερς, που ζήτησε την έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.
 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 12:38, 11/6/2011
Προσβλητική ενέργεια που εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, χαρακτήρισε η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη τη διαμαρτυρία του κ. Βίλντερς, με φόντο το παλιό ελληνικό χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών.
Προσβλητική ενέργεια που εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, χαρακτήρισε η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη τη διαμαρτυρία του κ. Βίλντερς, με φόντο το παλιό ελληνικό χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών

Ο Ολλανδός εθνικιστής πολιτικός, αρχικά, προανήγγειλε μέσω διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη αρνήθηκε να τον δεχτεί,ο κ. Βίλντερς προσπάθησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ολλανδικής κοινής γνώμης, με «ακτιβιστική» διαμαρτυρία μπροστά από την ελληνική πρεσβεία και με φόντο ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών σε μεγέθυνση, διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.

Από την πλευρά της, η ελληνική διπλωματική αποστολή, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Βίλντερς, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο κ. Βίλντερς δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Η ενέργεια αυτή, αναφερόταν στην ανακοίνωση, δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες.
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ