ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
29 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 18°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Προσλήψεις και εσωκομματικές νουθεσίες

Χιλιάδες νέου προσωπικού κατευθύνονται στα νοσοκομεία της χώρας, λέει ο Δ.Αβραμόπουλος. Απορρίπτει τις καταγγελίες Γ.Παπανδρέου για τις προμήθειες, αλλά δεν παίρνει θέση για τις επιθέσεις Αλογοσκούφη

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 13:26, 14/6/2007

Στο Μαξίμου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα της μεταρρύθμισης στο χώρο της Υγείας, σημειώνοντας ότι μετά τη θεσμοθέτηση νέου συστήματος και προγράμματος για τις προμήθειες "προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του, ώστε σύντομα να αρχίσει να αποδίδει".

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις προμήθειες θα επιλεγεί μετά από προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος - παρά το γεγονός ότι μπορεί να οριστεί από τον υπουργό - ώστε σε αυτή τη σημαντική θέση να τοποθετηθεί πρόσωπο καταρτισμένο, που να τυγχάνει γενικής αποδοχής και στήριξης μετά και την έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι υπάρχει σκάνδαλο στο θέμα των προμηθειών, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι τα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου δεν θεμελιώνονται ούτε στοιχειοθετούνται και πρόσθεσε "εκτός αν ήταν μια αναφορά στο παρελθόν και μια έμμεση ομολογία και παραδοχή γι'αυτό που παραλάβαμε ,γιατί αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε τη μεγάλη αλλαγή που εμπεδώνει τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση καθώς βρήκαμε ένα τοπίο κατακερματισμένο αδιάφανο και αμαρτωλό".

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι άρχισε η καταβολή των εφημεριών και πολλά από τα αιτήματα τα οποία είναι δίκαια πήραν το δρόμο προς την τελική ρύθμισή τους, ενώ σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις τόνισε ότι 6.500 νοσηλευτές έχουν πάρει ήδη "φύλλα πορείας" προς τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνεται ένα ευρύτατο πρόγραμμα νέων υποδομών και εκσυγχρονισμού των νοσοκομειακών μονάδων και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών.

«Εξηγήσεις από αυτούς που κάνουν δηλώσεις»

«Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις κάνουν κακό στη Δημοκρατία και την κοινωνία και διχάζουν τον λαό», δήλωσε στο ρ/σ Σκάι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών κληθείς να σχολιάσει την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Μακριά από οτιδήποτε μας γυρνάει πίσω», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη δύσκολη και σκληρή εποχή του ΄89.

Σε ερώτηση σχετικά με τους πρόσφατους χαρακτηρισμούς του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι «οι χαρακτηρισμοί εξηγούνται μονάχα από εκείνους που τους διατυπώνουν». Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ εξετράπη σε πολλές περιπτώσεις.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ