ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 35°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΟΔ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Π. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

Σε άλλη γραμμή για τον Ευ. Βενιζέλο οι δύο της ΔΗΜΑΡ

Υπέρ της παραπομπής του Ευ. Βενιζέλου στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής τάσσεται ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρης για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 7/1/2013
Στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά των κ. Βουδούρη και Μουτσινά δεν συνιστά απλή διαφωνία, αλλά συνειδητή επιλογή διαφορετικής στρατηγικής
Στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά των κ. Βουδούρη και Μουτσινά δεν συνιστά απλή διαφωνία, αλλά συνειδητή επιλογή διαφορετικής στρατηγικής

Ο κ. Βουδούρης διαχωρίζει για μία ακόμη φορά τη θέση του από την Αγ. Κωνσταντίνου και προκαλεί μετωπική ρήξη με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία εξαρχής έχει προτείνει μέσω του προέδρου της Φ. Κουβέλη, τη σύσταση Επιτροπής για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών για τον Γ. Παπακωνσταντίνου μετά την αποκάλυψη της απόκρυψης τριών λογαριασμών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς έχουν υποστηρίξει από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε γραπτή δήλωση, ότι η έρευνα της Προκαταρκτικής Επιτροπής θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα εκτός του κ. Παπακωνσταντίνου, υπονοώντας τον κ. Βενιζέλο.

Σε δηλώσεις του στο «Εθνος» για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Οδ. Βουδούρης σημειώνει: «Θα ήταν ατόπημα να αρνηθεί το Κοινοβούλιο να εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Ευ. Βενιζέλου, βάσει του διαβιβαστικού της δικογραφίας των οικονομικών εισαγγελέων που παραδόθηκε στη Βουλή από την 26η Νοεμβρίου, πριν από την αποκάλυψη της διαγραφής των τριών λογαριασμών από τη λίστα. Με αυτό το σκεπτικό θα ψηφίσω την παραπομπή του κ. Ευ. Βενιζέλου στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής», επισημαίνει ο κ. Βουδούρης.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζει ότι η παραπομπή δεν αποδίδει ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά επιτρέπει τη διερεύνησή τους. Για τον κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρει ότι διαθέτει πολιτικές ευθύνες αλλά εκτιμά ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον πρώην πρωθυπουργό καθώς ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως ο τότε επικεφαλής της κυβέρνησης τον παρότρυνε να ελέγξει το θέμα.

Αντίστοιχα ο κ. Π. Μουτσινάς σημειώνει στο «Εθνος» ότι επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε οικειοθελώς να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Επιτροπής με στόχο να διευκολύνει την έρευνα.

Π. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ
Π. ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

Στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά των κ. Βουδούρη και Μουτσινά δεν συνιστά απλή διαφωνία, αλλά συνειδητή επιλογή διαφορετικής στρατηγικής απ΄ αυτήν που έχει χαράξει το κόμμα ανοίγοντας «διάπλατα» την πόρτα της εξόδου για τους δύο βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

NΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ