ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανανεωθεί

Ο. Γ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι θα προτείνει στο Συνέδριο να εκλέγεται ο πρόεδρος του Κινήματος από πιο «στενό σώμα» σε σχέση με το σημερινό

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:52, 20/10/2007

«Δεν υπάρχει θέμα διαγραφών, αλλά και δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μείνει ως είναι, χωρίς σημαντική ανανέωση», διεμήνυσε ο Γ. Παπανδρέου στο δείπνο που είχε με τους πέντε συνδικαλιστές, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζει να παρουσιάσει την πολιτική και ιδεολογική του πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέφαγε προχθές το βράδυ στην ταβέρνα «Παράδεισος» στην Πετρούπολη, με τους πέντε κορυφαίους συνδικαλιστές, που κατέθεσαν την πλατφόρμα στήριξής του, τον κ. Γιάννη Παναγόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον κ. Σπύρο Παπασπύρο, πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, τον κ. Δημ. Ασημακόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, τον κ. Τζανέτο Καραμίχα, πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, και τον κ. Γ. Γωνιωτάκη, πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ.

«Δεν υπάρχει θέμα διαγραφών, δεν μπορεί όμως το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ως είναι, χωρίς ανανέωση», είπε μεταξύ άλλων στους πέντε συνδικαλιστές ο κ. Παπανδρέου και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τους ζήτησε να συμβάλουν ώστε να βρεθούν άνθρωποι από την κοινωνία, που στον πυρήνα της σκέψης τους έχουν την πολιτική άποψη του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αξιοποιηθούν στην πορεία.

«Πρέπει να βρούμε και τα πρόσωπα, ώστε να μη γίνονται πειραματισμοί, αλλά και τις διαδικασίες με τις οποίες θα αναδεικνύονται τα νέα στελέχη», φέρεται να είπε στους συνδικαλιστές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν ζητεί «λευκή επιταγή», αλλά «καθαρή εντολή» για το τι θα πράξει την επόμενη μέρα. Οπως μάλιστα τους είπε, διάβασε το κείμενό τους, το οποίο «είναι καθοριστικό και πρέπει να συζητηθεί στο ΠΑΣΟΚ, γιατί καταγράφει αλήθειες, προσεγγίζει σοβαρά τη νέα, σημερινή, κοινωνική και οικονομική κατάσταση», ενώ επέμεινε ιδίως στο σημείο που αναφέρεται «στις πολιτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να είναι στοχευμένες και επιτόπιες».

Προτεραιότητες
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πέντε συνδικαλιστές επεσήμαναν στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να σκέφτεται την επόμενη ημέρα και ότι δεν χρειάζεσαι εφησυχασμός για την αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου. Ως προτεραιότητες του πρότειναν να επιμείνει σε εξαγγελίες πολιτικών προστασίας των φτωχών, με τη σύγχρονη έννοια της φτώχειας, αλλά και των ανέργων, ενώ του ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς να αναδεικνύει το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά και να προτείνει μεθόδους αντιμετώπισης του θέματος.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το κόμμα, όπως και για το «περιβάλλον» του προέδρου (του προτάθηκε να μην έχει σχέση με το κόμμα), ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έγινε καμία αναφορά στους άλλους υποψήφιους προέδρους, τον κ. Ευ. Βενιζέλο και τον κ. Κ. Σκανδαλίδη, ούτε σε άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ολοκλήρωσε την πλατφόρμα που θα παρουσιάσει εν όψει της Συνδιάσκεψης, ενώ σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στη Λάρισα. Το βράδυ θα μιλήσει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο προσυνέδριο της Εθνικής Συνδιάσκεψης Εμπορίου, ενώ αύριο το πρωί θα μιλήσει ως υποψήφιος πρόεδρος σε συγκέντρωση που θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ», έξω από την πόλη.

«Δεν υπάρχει θέμα διαγραφής, αλλά και δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μείνει ως είναι, χωρίς σημαντική ανανέωση», διεμήνυσε ο κ. Γ. Παπανδρέου στο δείπνο που είχε με τους πέντε συνδικαλιστές, ενώ άφησε ανοιχτό το θέμα να προτείνει στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Κόμματος να εκλέγεται από ένα πιο «στενό» σώμα από το σημερινό, χωρίς να αποσαφηνίσει τι εννοεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ