ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»

Τσίπρας: Η συζήτηση μπήκε ξανά σε σωστή βάση

Για σημαντική μετατόπιση του πλαισίου συζήτησης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής έκανε λόγο ο Αλέξη Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνάντησης. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 2:21, 8/3/2016 , ενημερώθηκε

«Η συζήτηση μπήκε ξανά σε σωστή βάση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, που τόνισε ότι στο τραπέζι ετέθη ο περιορισμός των προσφυγικών ροών σε συνεργασία με την Τουρκία.  

«Η σύνοδος τελείωσε σήμερα αλλά συνεχίζεται αύριο στη Σμύρνη σε μια ιστορική συνάντηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, που παράλληλα επεσήμανε ότι για άλλη μια φορά η συζήτηση ανέδειξε τον διχασμό ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα αλλά απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονωθεί η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, που έκανε λόγο για ένα βήμα μπροστά αλλά τόνισε ότι απαιτούνται ακόμα πολλά βήματα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η επόμενη Σύνοδος Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαρτίου, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη γιατί «αυτή η αντιπαράθεση και σύγκρουση ιδεών μαίνεται». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αρχίζει να αναδεικνύεται ότι η μόνη λύση για να πάει η Ευρώπη παραπέρα είναι ο καθένας να σεβαστεί τις ανάγκες του άλλου.

Σε σχέση με τις αρχικές επιδιώξεις της Ελλάδας, αυτές που από κοινού χαράχθηκαν ως στόχοι στη Σύνοδο των πολιτικών αρχηγών την προηγούμενη Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι έχει επιτευχθεί η συντριπτική πλειοψηφία τους. Όπως είπε, η Ελλάδα πέτυχε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση ότι πρέπει να στηριχθεί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, με οικονομική, τεχνική και υλικοτεχνική στήριξη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Τέλος, υπάρχει σαφής αναφορά στη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ, ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός υπάρχει η επικαιροποίηση για γρήγορη επανεισδοχή, άρα να μειωθούν οι ροές.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ