ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βιεννέζικα βαλς από την Ορχήστρα των Ανακτόρων

«Στον κόσμο του Στράους» μας ξεναγεί η «Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna» (Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης).

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:58, 28/11/2010
Ζευγάρια από το Μπαλέτο της Οπερας της Βιέννης χορεύουν «Στον κόσμο του Στράους».

Ζευγάρια από το Μπαλέτο της Οπερας της Βιέννης χορεύουν «Στον κόσμο του Στράους».

«Στον κόσμο του Στράους» μας ξεναγεί η «Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna» (Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης).

Η ορχήστρα μεταφέρει με τη μουσική της όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκτός από το υψηλό επίπεδο μουσικής ποιότητας, η ορχήστρα ξεχωρίζει για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και την πολύ όμορφη, σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία της. Το ρεπερτόριό της επικεντρώνεται κυρίως σε έργα του Μότσαρτ, του Στράους, αλλά και άλλων συνθετών. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία των κλασικών βιεννέζικων κομματιών που παίζει, δίνοντάς τους μία λεπτή και ξεχωριστή νότα.

Η Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης παίζει τακτικά στην Orangerie (Πορτοκαλεώνα) των Ανακτόρων Σένμπρουν. Εκτός από τις συναυλίες της στον φημισμένο αυτό χώρο κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τη μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι ένθερμη.

Επίσης έχει μια παράδοση συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών στον χώρο της όπερας και του μπαλέτου.

Αριες
Με την ορχήστρα θα εμφανιστούν επίσης η σοπράνο Ρομάνα Μπόιτελ και ο βαρύτονος Σεμπάστιαν Χούπμαν σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Οπερας της Βιέννης, καθώς και τα παιδιά του Μπαλέτου της Οπερας που θα μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και θα μας ταξιδέψουν στη μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης. Την ορχήστρα διευθύνει ο

Η Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης.
Η Ορχήστρα των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης.

Γκουίντο Μαντσούσι, ο οποίος θεωρείται μεγάλος γνώστης της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης. Η μουσική είναι το πάθος του, κυρίως από την εποχή που, νεαρός ακόμη, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της αυστριακής μουσικής, συμμετέχοντας ως σολίστας στην Παιδική Χορωδία της Βιέννης, ενώ αργότερα έλαβε αρκετές υποτροφίες και βραβεία. Είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε καλλιτέχνες που θαύμαζε, όπως ο Ανταμ Φίσερ και ο Ρικάρντο Μούτι στη Σκάλα του Μιλάνου.

Ο Μαντσούσι έχει το χάρισμα να μην είναι μόνο ένας προικισμένος μουσικός, αλλά και διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης, έτσι που πολλοί κριτικοί που έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτόν, τον αποκαλούν «Γιόχαν Στράους του 21ου αιώνα», καθώς και βασιλιά του βαλς και της πόλκας.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα, Δευτέρα με Παρασκευή 10 το πρωί με 4 το απόγευμα.

1.000.000 θεατές
Μερικές από τις σημαντικές συναυλίες της Ορχήστρας των Ανακτόρων Σένμπρουν της Βιέννης: Οι συνεχείς συναυλίες στον Πορτοκαλεώνα των Ανακτόρων Σένμπρουν, οι οποίες έχουν γίνει πλέον ένα μόνιμο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Βιέννης.

Από το 1994 τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές. Η συναυλία με τη Χορωδία της Βιέννης, μπροστά από τα Ανάκτορα Σένμπρουν.

Η περιοδεία στη Σουηδία, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το 2004, χάρη στη μεγάλη της επιτυχία. Η συναυλία στο αρχαίο θέατρο «Ostia Antica» έξω από τη Ρώμη. Η Μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ.

Τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο  www.megaron.gr. Τιμές εισιτηρίων: 90 (Διακεκριμένη ζώνη), € 65 (Α’ ζώνη), € 50 (Β’ ζώνη), € 35 (Γ’ ζώνη), € 25 (φοιτητικό).

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ
akarali@pegasus.gr

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ