ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
22 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Εκανε φτερά» φωτογραφία της Τρέισι Εμιν

Ενα μπαρ όπου συχνάζουν περιθωριακοί και μεθυσμένοι θεατές του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου μπορεί, εκ των υστέρων, να αποδειχτεί ότι δεν είναι το πιο ασφαλές μέρος για να εκθέσει κανείς δέκα φωτογραφίες της Τρέισι Εμιν

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:51, 13/8/2008

Ενα μπαρ όπου συχνάζουν περιθωριακοί και μεθυσμένοι θεατές του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου μπορεί, εκ των υστέρων, να αποδειχτεί ότι δεν είναι το πιο ασφαλές μέρος για να εκθέσει κανείς δέκα φωτογραφίες της Τρέισι Εμιν.

Οι ατιτλοφόρητες προσωπογραφίες της προκλητικής καλλιτέχνιδος -μεγεθυσμένες πολαρόιντ σε διαφορετικές στάσεις- έχουν τώρα «συρρικνωθεί» σε εννέα, ύστερα από την κίνηση που έκανε ο κλέφτης, «απελευθερώνοντας» μία από την κορνίζα της στο Loft Bar στο Gilded Balloon Teviot, όπου εκτίθεντο τα έργα.

Το προσωπικό στον τόπο διεξαγωγής της κλοπής, που είχε αποτρέψει πριν από μερικές νύχτες παρόμοιο περιστατικό, βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης. «Θα εξοργιστεί», είπε κάποιος φοβισμένος.

Η καλλιτέχνις, αναδρομική έκθεση της οποίας άνοιξε αυτό τον μήνα στην Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης του Εδιμβούργου, ήταν σε διακοπές στην Καταλονία και δεν εντοπίστηκε άμεσα για να σχολιάσει την ενέργεια. Συνεπώς, υπάρχει ακόμη χρόνος για να επιστραφεί το πορτρέτο στη θέση του.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ