ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Αλ Γκορ στο Μέγαρο Μουσικής

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τον αμερικανό διαπρεπή πολιτικό, την Τετάρτη 13 Ιουνίου, σε μία διάλεξή του για το μείζον οικολογικό ζήτημα του φαινομένου του θερμοκηπίου, στο οποίο εστιάζει και η ταινία του.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 11:44, 22/5/2007

Το ελληνικό κοινό είδε στην τηλεοπτική απονομή των Όσκαρ τον πρώην Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ, να αναχωρεί έχοντας ανά χείρας το χρυσό αγαλματίδιο που επιβράβευε το περίφημο ντοκιμαντέρ του «Αn incovenient truth»(Μια ενοχλητική αλήθεια τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ.

Το Megaron Plus, η ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά δραστηριοτήτων που δεν παύει να αναζητά τις πιο «αιχμηρές» αλήθειες του θαυμαστού μας κόσμου, προσφέρει στο ευρύ κοινό του την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τον αμερικανό διαπρεπή πολιτικό, την Τετάρτη 13 Ιουνίου, σε μία διάλεξή του για το μείζον οικολογικό ζήτημα του φαινομένου του θερμοκηπίου, στο οποίο εστιάζει και η ταινία του. Η επίσκεψη του Αλ Γκορ στη χώρα μας, ενταγμένη στην περιοδεία του στα μήκη και πλάτη της γης, πραγματοποιείται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την «ECOWEEK 2007» και αποτελεί ένα πολιτισμικό γεγονός εξαιρετικής εμβέλειας και σημασίας.

Η διάλεξη του Al Gore στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σημαντική αρωγή των Ιδρυμάτων και της εταιρείας οι οποίοι αποτελούν τους χορηγούς της εκδήλωσης. Αυτοί είναι: το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και η Εταιρεία Τσιμέντων Τιτάν Α.Ε.. Ο Αλ Γκορ γεφυρώνει μ’ έναν αξιοσημείωτο τρόπο ξεχωριστές παραμέτρους της ανθρώπινης νόησης: Πολιτική, Επιστήμη, Τέχνη. Από το 2000 ο δημοφιλής και υπερδραστήριος πολιτικός έχει πλήρως αφοσιωθεί σε μία μακρόχρονη οικολογική εκστρατεία, συντείνοντας με κάθε τρόπο στην γνωστοποίηση της «Ενοχλητικής αλήθειας» για την «αρρώστια του πλανήτη» μας, ο οποίος πλήττεται βαθιά από τις νέες κλιματολογικές συνθήκες- κυρίως όμως από την ανθρώπινη ασυνειδησία. Στο βιβλίο του «Αn incovenient truth», πάνω στο οποίο βασίζεται και το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, ο Αλ Γκορ καταγράφει πλήθος επιστημονικών στοιχείων τα οποία, φέροντας τη σφραγίδα μιας συνταρακτικής ερευνητικής και φωτογραφικής τεκμηρίωσης, δίνουν μία εύγλωττη εικόνα των καταστροφικών διαστάσεων που έχει λάβει η υπερθέρμανση της Γης.

Η αφυπνιστική θέαση του μέλλοντος του πλανήτη που παρέχει συνολικά το έργο του Αλ Γκορ αποτελεί ήδη διεθνώς μία κινητήρια δύναμη στην κατεύθυνση της έγκαιρης προστασίας του Περιβάλλοντος. Σε μια ανάλογη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στη χώρα μας, στοχεύει με την παρουσία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Ο 45ος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που τείνει να πολιτογραφηθεί «πολίτης του κόσμου» και ιδιαίτερα ενός ευαισθητοποιημένου κόσμου με επιστημονική επίγνωση και θετική δράση, δεν θα μπορούσε παρά να έχει εξέχουσα θέση στο πλαίσιο του προγράμματος του Megaron Plus το οποίο διοργανώνοντας την διάλεξη αυτή σε συνεργασία με την "ECOWEEK 2007" δίνει βήμα σε μία ακόμα σημαντική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας.

Ο Αλ Γκορ έρχεται να μιλήσει στο ευρύ κοινό του Megaron Plus, και μεταξύ αυτών στους νέους στων οποίων τα χέρια επαφίεται το μέλλον του πλανήτη, όντας εξοπλισμένος με τα πιο «φιλικά προς το περιβάλλον» όπλα: το χιούμορ, την αμεσότητα και μία διακαή ανάγκη να αφυπνίσει κατά το δυνατόν τις ανθρώπινες συνειδήσεις. Αυτό το ιδεολογικό οπλοστάσιο σε συνδυασμό με το εκρηκτικό του στυλ, κάνει την ομιλία αυτή ιδιαίτερα «φιλική στον χρήστη» και αποτελεί τον λόγο για τον οποίο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την "ECOWEEK 2007" δημιουργεί το ευνοϊκότερο δυνατό κλίμα προκειμένου ν’ ακουστεί η «ενοχλητική», αλλά συγχρόνως άδολη αλήθεια: Αυτή που θέλει τον Άνθρωπο να σέβεται την Πλάση του και να μεριμνά γι’ αυτήν. Η διάλεξή του Αλ Γκορ με τίτλο «Μία ενοχλητική αλήθεια» εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού της «ECOWEEK 2007» και συνδυάζεται με την προβολή της ομώνυμης βραβευμένης ταινίας του στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και την Αίγινα (σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα www.ecoweek.gr Ο θεσμός της ECOWEEK (Εβδομάδα Οικολογίας) ξεκίνησε το 2005 από την Αίγινα υπό την Προεδρεία του αρχιτέκτονα και καθηγητή Χωροταξίας Ηλία Μεσσίνα. Η «ECOWEEK 2007» είναι μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πληροφόρησης, που προτείνει πρακτικές λύσεις, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ