ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 17°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Πράσινο φως για την κατεδάφιση του κινηματογράφου Αστρον

Δύσκολα τα πράγματα για τον ιστορικό κινηματογράφο «Αστρον» στη Λεωφόρο Κηφισίας 37, στους Αμπελόκηπους, μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να μην τον χαρακτηρίσει μνημείο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατεδάφισή του.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:00, 11/7/2011

Δύσκολα τα πράγματα για τον ιστορικό κινηματογράφο «Αστρον» στη Λεωφόρο Κηφισίας 37, στους Αμπελόκηπους, μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να μην τον χαρακτηρίσει μνημείο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατεδάφισή του. Το Συμβούλιο στήριξε την απόφασή του στο ότι το «Αστρον» δεν συγκεντρώνει τα απαραίτητα αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία και δεν αποτελεί τοπόσημο της περιοχής. Πρόκειται, λέει η απόφαση, για ανενεργό κινηματογράφο που βρίσκεται σε κακή κατάσταση, καθώς από το 2008 δεν λειτουργεί και έχουν αφαιρεθεί καθίσματα και μηχανήματα, ενώ το εσωτερικό του έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Το «Αστρον», που εγκαινιάστηκε το 1957, είναι έργο του αρχιτέκτονα Σόλωνα Κυδωνιάτη, ο οποίος είχε σχεδιάσει το φουαγιέ με μεγάλες τζαμαρίες, ανοιχτές στην Κηφισίας, και τον εξώστη, κεκλιμένο, χωρίς σκαλοπάτια, ώστε να επιτρέπει πολύ καλή θέαση της οθόνης, με αποτέλεσμα μία θέση εκεί να κοστίζει περισσότερο από την πλατεία. Ο ιδιοκτήτης του, Παναγιώτης Καβουρόπουλος, πρόεδρος της εταιρείας «Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών», σύμφωνα με δηλώσεις του δεν προτίθεται να κάνει μια μεγάλη επένδυση για την αποκατάσταση του κινηματογράφου, ιδιαίτερα σήμερα που οι κινηματογράφοι περνούν κρίση.

Υπέρ της κήρυξης του «Αστρον» είναι ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ